Laatste nieuws:
Supportersbal Peter Genyn - De Schuur - Nieuwmoer - 2018 (c) Noordernieuws.be - DSC_8894 u90r

Supportersbal ter ere van Peter Genyn!

Peter Genyn is een icoon op het gebied van G-sport en wist al meerdere malen goud en zilver te behalen op Europese en Wereldkampioenschappen.

Peter staat bekend om zijn doorzettingsvermogen. Op zijn 16de raakte hij verlamd aan bovenste en onderste ledematen, maar dat was geen reden om stil te zitten. Integendeel, hij richtte zich helemaal op rolstoelrugby, maar na een ongeval moest hij daarmee ophouden.

Paralympiër van het jaar

Doorzetter die hij is, begon hij al gauw te trainen met een wheeler. En met succes. Niet alleen won hij meerdere malen goud en zilver, ook werd hij in 2014 verkozen tot G-Sporter van de Provincie Antwerpen en op 16 december 2017 tot Paralympiër van het Jaar! “Bij het galabal in Brussel zit je met alle topsporters van België samen.“ vertelt Peter, “Ik was al 3 keer genomineerd voor Paralympiër van het Jaar en ik wist dat ik bij de laatste 3 zat. Maar als je dan wordt uitgeroepen tot Paralympiër van het Jaar, gaat er toch wel heel wat door je heen.”

Road to Tokyo 2020

“Het komende jaar zijn we aan het experimenteren met de zitpositie en natuurlijk hoop ik het op het EK goed te doen. Volgend jaar willen we zilver of goud winnen, want dan is de weg vrij naar de Paralympische Spelen in Tokyo. Vanzelfsprekend kan ik dat niet alleen, ik heb een team van fantastische mensen om me heen. Zoals kiné Veerle Laurens (kiné en stabiliteitstrainer) en Mieke Van Thuyne (pistetraining). Maar ook onmisbare sponsors en mensen die het materiaal verzorgen, alles organiseren en me allround ondersteunen. Met de steun van Sport Vlaanderen zorgt Parantee-Psylos vooral voor de omkadering van de belangrijkste wedstrijden en een stage.”

Een supportersclub zou geweldig zijn!

“Peter heeft een enorme schare fans achter zich, van jong tot oud.” zegt Luk Pockelé, een goede vriend en buurman van Peter. “Voor die fans organiseren we nu op zaterdag 20 januari een supportersbal vanwege zijn benoeming tot Paralympiër van het Jaar. Het zou geweldig zijn als er dan een supportersclub zou kunnen ontstaan. Om die op te richten zullen er formulieren op het bal worden uitgereikt, zodat mensen zich hier voor op kunnen geven. We hopen op een heel grote opkomst, zodat Peter veel van zijn trouwe fans kan ontmoeten en spreken!”

Toffe muziek en doorlopende tombola

Het bal begint voor iedereen met koffie en gebak en doorheen de avond is er doorlopend een tombola, waarbij je geweldige prijzen kunt winnen. Zoals een wielertrui gesigneerd door Stybar, petjes gesigneerd door Mathieu van de Poel, een weekendje aan zee, 2 massagebonnen en tal van andere prijzen. Op die avond zijn er ook terug supportervlaggen beschikbaar. En natuurlijk is er muzikale omlijsting die iedereen zal aanspreken en de dansvloer op zal krijgen. Met optredens van Triple Fun, DJ’s Eric Nelen en Ri Doe en 2 Many Pokkies vs. Ofnie Soundsystem.

Een avond die je gewoon niet wilt missen!

Wanneer: 20 januari, vanaf 18:00
Waar: Feestzaal De Schuur, Nieuwmoer-Dorp 20, Nieuwmoer
Inkom: €5,-

LW

Facebook76
Twitter
Follow Me
Tweet