Laatste nieuws:

Stoplicht Essen-Hoek: alle problemen van de baan

De camera en het stoplicht op Hoek, het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar alle problemen zijn eindelijk verleden tijd.

Voor velen onduidelijk systeem

Iedereen was blij met de komst van het stoplicht en de bijhorende camera aan de oversteekplaats ter hoogte van Mariaberg Hoek. Jammer genoeg was het systeem voor vele mensen niet duidelijk. Het principe is nochtans simpel. Rij je te snel? Dan krijg je een rood licht en moet je stoppen. Duwt er iemand op de knop om over te steken? Dan krijgt de voetganger groen licht, het verkeer rood licht en kan de voetganger veilig oversteken. Alleszins, dat is toch de bedoeling ervan.

Stoplicht Essen-Hoek alle problemen van de baan2

Gevaarlijke verkeerssituaties

Tot hiertoe negeerden, jammer genoeg, enorm veel mensen het stoplicht en begingen een verkeersovertreding door toch door het rode licht te rijden. Dit bracht uiteraard gevaarlijke verkeerssituaties met zich mee, maar ook commentaar en gezever hierover bleven niet uit. En terecht! CD&V Essen bracht dit punt meermaals ter sprake tijdens verschillende vergaderingen. Ook menige media brachten hierover al verslag uit.

Eindelijk een veilige schoolomgeving

Intussen zijn alle problemen van de baan en werkt de slimme camera nu naar behoren. De eerste boetes op basis van de camera werden intussen uitgedeeld. De inwoners van Hoek, omwonenden, alle schoolkinderen, ouders, juffen,… zijn zeer blij dat het in orde is en hopen op snel resultaat én vooral: ze hebben eindelijk een veilige schoolomgeving!
Daarnaast zal binnenkort ook de trajectcontrole op de Moerkantsebaan van start gaan. Bovendien betreft dit een ANPR-camera, wat wil zeggen dat die camera nummerplaten registreert die verdacht zijn en dan een soort alarm geeft bij de politiediensten.

Bron: CD&V Essen
Foto’s: CD&V Essen, ©Google Street View

Facebook119
Twitter
Follow Me
Tweet