Laatste nieuws:
Werken in Cloud

Software werken in cloud

Werken in de moderne informatiesamenleving gebeurt op steeds grotere schaal online. Processen worden versneld en grenzen worden meer en meer verlegd. Werken in cloud is een goede manier om aan de behoeften van de modern workplace te voldoen. Op deze manier kan er namelijk beter en efficiënter worden samengewerkt binnen bedrijven. Door de online werkomgeving die er wordt geboden, kan er hybride worden gewerkt, kan de bedrijfsproductiviteit worden verhoogd en zijn werknemers ook remote beschikbaar.

Betere samenwerking

Wie denkt aan het concept ´modern workplace´ zal al gauw denken aan een online werkomgeving. Iedereen binnen een bedrijf staat op deze manier altijd met elkaar in verbinding. Dit brengt ook veel mogelijkheden tot efficiënte en verbeterde samenwerking met zich mee. Zo kan een werknemer van een bedrijf dat gebruik maakt van modern workplace functies en applicaties altijd en overal gemakkelijk samenwerking met zijn collega´s.

Eenvoudige deelbaarheid

Er kunnen via online werkomgevingen gemakkelijk en efficiënt bestanden over en weer worden gedeeld. Vanaf elke locatie kan men toegang krijgen tot bepaalde bedrijfsgegevens, waardoor dit bedrijfsmedewerkers de mogelijkheid biedt om zowel op kantoor, als op afstand te werken. Ook kan er eenvoudig op verschillende apparaten worden gewerkt en gemakkelijk worden doorgegaan waar men het werk had onderbroken. Denk aan de situatie waarin je als medewerker iets niet afkrijgt tijdens je werktijd. Door het gebruik van moderne programma’s kunnen andere medewerkers jouw werk afmaken als dit noodzakelijk is.

Hogere productiviteit en betere beschikbaarheid

Door het gebruik van online werkomgevingen en bepaalde Microsoft tools en programma´s kan de productiviteit van bedrijven aanzienlijk worden verhoogd. Bedrijven kunnen namelijk applicaties sneller interpreteren en allerlei updates uitvoeren. Zo kunnen ze voorlopen op de concurrentie en hebben ze de mogelijkheid om hun werknemers over de modernste software te laten beschikken. Daarnaast biedt de flexibiliteit van de modern workplace veel voordelen met betrekking tot beschikbaarheid. Zo kan een werknemer die vanwege bepaalde onverwachte omstandigheden niet op kantoor kan verschijnen, alsnog zijn werk doen waardoor er geen vervelende gevolgen voor het bedrijf ontstaan. Denk aan de corona pandemie: via Microsoft teams en andere programma’s kon er altijd en overal worden doorgewerkt.