Laatste nieuws:

Schrijf voor Amnesty international

De Goede Week, die ook wel bekend staat onder de naam ‘Lijdensweek’ is een uitermate goede aangelegenheid om ook eens stil te staan bij het leed van anderen.

Amnesty International organiseert op stille zaterdag 20 april in de bibliotheek een schrijfsessie voor mensen die gevangen zitten en/of gefolterd worden voor hun mening en/of afkomst. Ook kunnen aanwezigen drie petities tekenen.

Vrijheid

Al bijna 75 jaar leven we hier in vrijheid. Dit betekent dat we onze eigen mening mogen hebben en ook uiten. Dat we mogen zijn wie we zijn, ongeacht huidskleur, religie of geaardheid. Zo lang we maar onze normen en waarden respecteren. In heel veel landen kan dit nog altijd niet en worden mensen gevangengenomen of gemarteld vanwege wie ze zijn, waar ze in geloven of wat ze vinden. Sinds jaar en dag organiseert Amnesty International hiervoor acties. Vooral het massaal schrijven van brieven wordt al jaren gedaan en blijkt zeer efficiënt te kunnen werken.

Draag je steentje bij

Aankomende zaterdag zal in de bib van Essen centrum op initiatief van ‘briefschrijfgroep 1879 Essen’ van 10:00 tot 13:00 een schrijfactie worden georganiseerd. Jokke Hennekam, coördinator van deze briefschrijfgroep, hoopt natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen zich aandienen om te helpen deze onderdrukte mensen een hart onder de riem te steken en ze op vrije voeten te krijgen. Dit door zoveel mogelijk brieven te maken, die zijn gericht aan de regimes die deze mensen gevangen houden of folteren.

Petities

Naast de schrijfmarathon is het ook mogelijk om drie petities te steunen. Eentje voor een groep Poolse vrouwen die zich uitspreken tegen haat, een petitie voor de ‘zaterdagmoeders’ die wekelijks vreedzaam protesteren in Istanboel en een petitie voor de Iraanse Atena Daemi, die het beleid rond de doodstraf in Iran bekritiseert en daarvoor zeven jaar gevangenisstraf kreeg. Er zullen voorbeeldbrieven klaarliggen om het schrijven te vergemakkelijken en bovendien is er een lekkere tas koffie voor de brievenschrijvers.

VL

Facebook10
Twitter
Follow Me
Tweet