Laatste nieuws:
Samen fietsen en wandelen tegen kanker!

Samen fietsen en wandelen tegen kanker!

De Ronde rond Essen is een jaarlijks sportief evenement voor zowel sportieve wielertoeristen, recreatieve fietsers en gezellige wandelaars t.v.v. ‘Kom op tegen kanker’ en de UZA Foundation.

Op zaterdag 4 mei wordt het kerkplein (nieuwe locatie!) van Essen-Horendonk de start- en aankomstplaats van drie fietstochten rond Essen en een wandeling door Horendonk.

Sportieve fietses

Als sportieve fietser rijd je de ‘Ronde rond Essen’, een omloop van 33,33 km die je, individueel of in groep, éénmaal maar ook meerdere keren kan fietsen. Zo kan je als groep een totaal van 1.000 km bij elkaar trappen. Een voorbeeld: je schrijft je in met een groep van vijftien fietsers en je rijdt twee rondes = 1.000 km. Groepen die de 1.000 km succesvol afronden krijgen op het terras… een gratis rondje. Voor de recreatieve fietser is er een afzonderlijke route rond Essen van ongeveer 33 km. En er is ook een route voor gravelbikers van ongeveer 60 km.

Je kan als deelnemer starten vanaf 08:00 en aankomen tot 16:00. Inschrijven kan vanaf 07:45 tot 14:00.

Samen fietsen en wandelen tegen kanker! 2

Ezelwandeling

Als wandelaar maak je in groep een tocht van ongeveer zes km door de Uilse velden en bossen. De wandelaars krijgen het g-ezel-schap van een groep ezels en hun begeleiders. Deze ezelwandeling was de voorbije jaren een echt succes, zeker voor de kinderen! Dit jaar eindigt de wandeling met een rijkgevulde tafel… voor de ezels! Een echt ezelbuffet!
Vertrek om 14:00.

Voor de Ronde rond Essen is er geen vast inschrijvingsgeld, maar we rekenen op een vrijwillige bijdrage. Je geeft wat je ervoor over hebt…

Drie projecten

De opbrengst van ‘de Ronde rond Essen’ gaat dit jaar naar drie projecten tegen kanker:
– We trappen door van Armand Konings en Team Gaffelo. Zij rijden (Armand als solofietser) van 9 t.e.m. 12 mei de 1.000 km t.v.v. Kom op tegen Kanker.
– Bleek Verzet van de familie Van den Bleeken. Ook zij fietsen met twee ploegen de 1.000 km t.v.v. Kom op tegen Kanker.
– UZA foundation van Jef Brant. Met zijn project ondersteunt Jef het onderzoek van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen naar een innovatieve behandeling van acute myeloïde leukemie (AML). Met deze nieuwe behandeling zou er minder of geen nood zijn aan bloedtransfusies en zou een medicatie in pilvorm mogelijk worden.

Het kerkplein van Horendonk wordt op zaterdag 4 mei één groot openluchtterras met kraampjes, randanimatie en vooral veel gezelligheid en solidariteit!

EVA

Facebook12
Twitter
Follow Me
Tweet