Laatste nieuws:
Professionele kledingdieven tijdens politieactie aangehouden

Professionele kledingdieven tijdens politieactie aangehouden

Tijdens een actie van het Flexteam van het district de Markiezaten zijn op dinsdag 9 april 2019 omstreeks 13.00 uur op een parkeerplaats langs de A-58 bij Etten-Leur een 45-jarige man uit Amersfoort en een 38-jarige Algerijn aangehouden ter zake heling. In de auto van het duo werd gestolen kleding met een verkoopwaarde van 1700 euro aangetroffen uit winkels in Roosendaal (2) en Goes. De bestuurder had ook nog enkele tientallen pakketjes met cocaïne en vermoedelijk andere drugs bij zich. De mannen zijn in verzekering gesteld.

Twee agenten van het Flexteam surveilleerden dinsdagmiddag onopvallend over de Dominestraat in Roosendaal. Hen viel een geparkeerde auto op met een man achter het stuur. Het kenteken van de auto bleek op naam te staan van een vrouw uit Amersfoort. Ze zagen dat de bestuurder uitstapte en bij de auto een sigaretje rookte. Even later kwam een andere man hard aangerend. Hij stapte direct als bijrijder in die auto. Hierna liep de bestuurder ook met versnelde pas terug naar het voertuig waarna ze wegreden in de richting van de Brugstraat. De agenten in burger namen contact op met geüniformeerde collega’s met het verzoek een controle in te stellen. Dit gebeurde op de parkeerplaats bij het tankstation de Schouwenaar ter hoogte van Etten-Leur.

Bobbel

De bestuurder, een 45-jarige man uit Amersfoort, toonde zijn rijbewijs. De 38-jarige bijrijder had geen legitimatiebewijs bij zich. Hierop besloten de dienders hem te onderwerpen aan een identiteitsfouillering. Voordat ze daar aan toe kwamen, zagen ze dat hij een bobbel op zijn rug had net boven zijn broeksband. Dat bleken twee gloednieuwe voetbalshirts van Real Madrid en Paris St Germain te zijn, Hierna werden in de kofferbak nog drie dure spijkerbroeken en drie andere kledingstukken aangetroffen die gestolen waren uit winkels in Roosendaal (Dokter Brabersstraat (2) en Nieuwe Markt). Bij onderzoek aan de kleding van de chauffeur werden 32 pony packs met cocaïne en 43 andere pakketjes met een korrelige witte stof aangetroffen, vermoedelijk bevatten die ook drugs

Werkwijze

De bedrijfsleiders van de kledingwinkels hebben aangifte gedaan. In alle drie de winkels was de werkwijze van de dief hetzelfde. Hij ging met zo veel mogelijk kleding de paskamer in, om daarna de gepaste kleding weer terug te geven met het verzoek om één of twee stukken apart te leggen. Daarvoor zou hij dan later terug komen. Kennelijk verstopte hij dan kledingstukken onder zijn shirt en om daarmee dan zonder af te rekenen de zaak te verlaten.

Bron: Politie.nl
Foto: Pxhere

Facebook14
Twitter
Follow Me
Tweet