Laatste nieuws:
Problemen met straatverlichting in Kapellen

Problemen met straatverlichting in Kapellen

Sinds enkele weken worden er problemen gesignaleerd met de straatverlichting in diverse straten in Kapellen. Na lang zoeken ontdekten de technici van Fluvius dat er problemen zijn met het signaal voor de aansturing van de openbare verlichting in de gemeente. Zowel bij het inschakelen als het uitschakelen van de lampen kunnen er storingen optreden. Fluvius bezorgde ondertussen aan de inwoners van de getroffen wijken een brief waarin het probleem besproken wordt.

Problemen mett de sterkte

Dagelijks wordt een aantal keer een hoogfrequent signaal gestuurd vanuit het Elia transformatorstation in Ekeren om de openbare verlichting aan- of uit te zetten. Door aanpassingen in dat station ontstonden verschillende problemen met de sterkte van dat signaal op langere afstand. Voor sommige plaatselijke schakelapparatuur is het signaal net te zwak om de openbare verlichting aan- of uit te schakelen.

Aanpassingen en verbeteringen

Fluvius voert momenteel aanpassingen en verbeteringen uit van het stuursignaal en van de ontvangsttoestellen. Helaas vergt het wat tijd om alles volledig te verhelpen. Mogelijk leidt dit ook tot situaties waarbij de openbare verlichting onnodig overdag brandt of juist helaas ‘s nachts niet brandt.

MLH

Foto: © Freepik