PITO net niet de Strafste School 2023
Spectaculair proefje met zeepsop en vuur in het labo

PITO net niet Strafste School

De spanning was afgelopen weken te snijden op PITO Stabroek! Nadat de 6-koppige MNM-jury de school selecteerde tot finalist en vervolgens tot top-3, werd vanmorgen de eindbeslissing bekendgemaakt: PITO Stabroek greep nét naast de titel.

Knap staaltje teamwerk

Wat begon met een inschrijving enkele weken geleden, heeft een lawine aan activiteiten en ideeën teweeggebracht in de school. Na het bericht dat PITO een bezoek van de jury kon verwachten, kreeg de school amper twee weken de tijd om alle voorbereidingen te treffen. Leerlingen en collega’s uit alle richtingen en leerjaren sloegen de handen in elkaar, de ouderraad schoot in actie en bedrijven waarmee de school samenwerkt, boden spontaan hulp en ideeën aan. Dit knappe staaltje teamwerk heeft ertoe geleid dat de jury op 17 oktober omver werd geblazen!

PITO net niet de Strafste School 2023
OKAN-leerlingen vertellen en tonen waar hun thuisland ligt
Spannende dagen

De dag van het jurybezoek, 17 oktober, was zeer spannend. De timing was heel nipt, want op amper 50 minuten tijd moest de jury merken dat ze zich op mogelijk dé strafste school van 2023 bevonden. De school ontving hen met politiebegeleiding en tractors en loodste hen per fiets, per koets, per ‘vliegend tapijt’, per hooikar … door de school. De juryleden zagen de jongeren bezig in de sporthal, de OKAN-leerlingen toonden op de wereldkaart waar hun roots lagen, er waren technische projecten te zien, ze voerden indrukwekkende chemische proeven uit in het labo en wandelden door een ware bloemenpracht in de serre. Ze kregen soep, frietjes, pizza, melk als tussendoortjes, alles van ‘eigen kweek’, ze hebben allerlei dieren gezien en als afsluiter was er een oorverdovend feest op de speelplaats. Terwijl de PITO-band zong, werd een groot spandoek met de gezichten van de juryleden omhoog gehesen. De juryleden konden hun verbazing niet verbergen!

Drie finalisten

Op donderdag 26 oktober kreeg een leerling ochtends via een live telefoontje te horen dat we bij de drie finalisten waren. Alle voorbereidingen werden getroffen om het finaleoptreden voor te bereiden, maar de school speelde op zeker en had ook een scenario klaar voor wanneer ze niet zou winnen.

Alsnog feest, maar in mineur

Een paar spannende telefoontjes met een leerling, op ontiegelijk vroege uren, leverden alleen maar meer zenuwen op. MNM was live op de speelplaats te horen en veel leerlingen en personeelsleden waren al vanaf 07:30 naar school gekomen om de bekendmaking live mee te maken. Om 08:10 uur reed op elke finaleschool een geblindeerde wagen op de speelplaats … en toen de deuren enkele minuten later opengingen, kwam enkel een crewlid tevoorschijn met het jammerlijke nieuws: PITO was nét niet dé strafste school van MNM 2023! De teleurstelling was zichtbaar op alle gezichten … De school viert op het einde van de lesdag samen met leerlingen en personeel nog wel het fantastische resultaat en mag zeker trots zijn op alle inspanningen die geleverd zijn op een zeer korte periode. Een straf staaltje teamwerk! Die herfstvakantie kan beginnen met een mooie afsluiter van de eerste lesweken.

PITO net niet de Strafste School 2023
Slotmoment op de speelplaats
School met enorm veel potentieel

Gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Provinciaal Onderwijs Antwerpen, feliciteerde PITO Stabroek toch van harte met de deelname aan de wedstrijd: ”Hoewel de eer van ‘Strafste school 2023’ aan ons is voorbijgegaan, wil ik de leerlingen, leerkrachten én directie van PITO Stabroek toch van harte feliciteren voor hun prestaties. Binnen het Provinciaal Onderwijs weten we dat competitie ons inspireert om te groeien en te blijven streven naar excellentie. PITO is een school met enorm veel potentieel. Ik ben ervan overtuigd dat ze in de toekomst nog veel successen zullen boeken.”

Bron en foto’s: Provincie Antwerpen

Facebook191
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!