Laatste nieuws:
Oproep voor activiteiten op een verkeersvrij Heuvelplein

Oproep voor activiteiten op verkeersvrij Heuvelplein

In mei wordt het Heuvelplein verkeersvrij gemaakt. Dat geeft de kans om hier allerlei activiteiten op te organiseren. De gemeente houdt alvast een duurzame markt op 12 mei. Maar ook jij kan gebruik maken van het Heuvelplein.

Met de projectgroep Veerkrachtige Dorpen werd tijdens de vorige sessies veel van gedachten gewisseld over de toekomstige invulling van het Heuvelplein. Het opzet is om van het Heuvelplein echt een ontmoetingsplek te maken waar ruimte is voor veel bruisende activiteiten.

Mei = verkeersvrij

Om een en ander uit te proberen wordt het Heuvelplein in de maand mei verkeersvrij gemaakt. Hierdoor geeft het gemeentebestuur de mogelijkheid en ruimte om, zij het voorlopig maar tijdelijk, op het Heuvelplein allerlei activiteiten te organiseren.

Al veel ideeën maar nog niets concreet

In de vorige werksessies van Veerkrachtige Dorpen werden vele ideeën geopperd: uitgebreide terrasjes, pop-up bar, ontmoetingsplaats voor jongeren (om ’s middags ongestoord boterhammetjes te eten), sportactiviteiten (van beachvolleybal tot handboogschieten…), jeugdactiviteiten (al of niet vanuit een vereniging), een boerenmarktje, allerlei optredens, after work party met pop-up bar, open schoollessen in een container, petanquewedstrijd, rommelmarktje, kampioenschap handtassenwerpen,…

OPROEP!

We doen aan alle verenigingen, geïnteresseerden, buurtbewoners, … een oproep om iets te organiseren op het verkeersvrije Heuvelplein tijdens de maand mei. Werk dit uit, meld je idee even aan de vrijetijdsbalie van het gemeentehuis (om het in te plannen in de agenda) en kom naar de volgende sessie op dinsdag 19 maart om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Daar kunnen een aantal praktische afspraken gemaakt worden.

Uiteraard ondersteunt het gemeentebestuur je hierin met onder andere feestmateriaal en advies.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet