Laatste nieuws:
Oplossing voor Carnavalvereniging Den Uyl - (c) Noordernieuws.be - DSC_9512u75

Oplossing voor carnavalsvereniging Den Uil!

Door de werken aan Over d’Aa dreigden problemen te ontstaan voor het transport van de wagen van carnavalsvereniging Den Uil en andere verenigingen uit Brabant. De afmetingen van de wagen van carnavalsvereniging Den Uil zijn enorm: h8xb4xl27m en dat zonder tractor en loopgroep. Maar door de dialoog met de aannemer aan te gaan, kon voorzitter Kevin Ooye het tij keren. Nu kunnen de verenigingen vol leut en plezier aan het feestweekend beginnen.

Aannemer Ambaro heeft constructief mee gezocht

“Door de werken aan Over d’Aa was het transport van onze carnavalswagen eigenlijk onmogelijk”, vertelt Kevin Ooye, voorzitter van carnavalsvereniging Den Uil, “Aannemer Ambaro heeft constructief mee gezocht naar een oplossing. Hij heeft eerst de bufferingsputten gestoken en die worden nu aangedamd. Op die manier kan dat deel van het wegdek met steenslag berijdbaar gemaakt worden. Zo kunnen we stapvoets naar het begin van de optocht rijden. Niet alleen wij, maar ook andere carnavalsverenigingen die over dit traject op een degelijke en veilige manier naar Essen moeten komen.”

Alternatieve route is ook uitgezet

“Ook heb ik met de gemeente kunnen regelen dat de route wordt afgesloten met grote betonnen rioolbuizen. Voor de doorgang van de wagens worden die verwijderd en achter de laatste wagen wordt het terug afgesloten. ‘s Avonds gebeurt dit dan weer andersom. Zou dit toch technische problemen geven, dan heeft de gemeente een alternatieve route uitgezet via Steenpaal of via Postbaan-Nieuwmoersesteenweg. Ook de nutsvoorzieningen zijn op dat traject al verhoogd. Een zeer tevreden Prins Carnaval Prins Ronny l is blij dat er geen wagens moeten afhaken bij deze Grootste Stoet van de Noorderkempen.”

Werken zullen geen vertraging oplopen

“De aannemer heeft me gegarandeerd dat de werken Over d’Aa hierdoor géén vertraging zullen oplopen. Integendeel, door deze aanpassingen zou het eventueel misschien wel eens sneller kunnen gaan. Voor ons is uiteindelijk een oplossing uit de bus gekomen. Door de dialoog aan te gaan kun je heel ver komen!”

LW

Facebook160
Twitter
Follow Me
Tweet