Laatste nieuws:
Op sneeuwvakantie met de hond

Op sneeuwvakantie met de hond

Net zoals voor de zomervakantie vraagt een vakantie naar de sneeuw of naar de wintersport een goede voorbereiding.

-Voordat u uw logement boekt, kijkt u best nauwkeurig na of de huisdieren in het hotel of in de vakantiewoning toegelaten zijn. Informeer u over de regels die er van toepassing zijn (toegelaten rassen, hygiënische regels, huishuidelijke regels, enz.) en over de ruimte waarover uw hond zal beschikken indien hij opgesloten moet blijven terwijl u gaat skiën. Best is dat er altijd iemand is die zich met de hond kan bezighouden, zodat hij niet langdurig alleen blijft.
-Zorg er altijd voor dat uw hond geen probleem vormt voor de andere bewoners.
-Wees zeker dat u in orde bent met alle administratieve formaliteiten en met de vereiste inentingen. Ga vóór het vertrek langs bij de dierenarts om de fysieke conditie van uw hond te controleren. Denk ook aan een goede reisbijstand.
-Informeer u over de mogelijke “hondvriendelijke” wandelingen ter plaatse en over de aanwezige zorgverlening (dierenartsen, dierenhospitaal).
-Neem alles mee wat nodig is voor de zorgen en het comfort van uw huisdier (alle materiaal om hem te verzorgen, zalf of vaseline, handdoeken, eetbak, slaapmand, etenswaren, leiband, muilband, enz.)

Een fysieke voorbereiding zoals voor de mens

Indien u samen met uw hond naar sneeuwgebieden wilt gaan, betekent dit dat u er wilt gaan wandelen met uw viervoeter. Het is dus zeer belangrijk om uw hond een degelijke fysieke voorbereiding te geven vóór uw vertrek door lange wandelingen in te plannen of te sporten (indien mogelijk in de sneeuw). Speek met de dierenarts over uw reisplannen en vraag hem een aangepaste zalf of vaseline om uw hond te beschermen (bescherming van de voetkussentjes, de oren, het scrotum).

Het reglement van het skistation

-Indien u op wintersport vertrekt, zal u het reglement dat van kracht is in het skistation nauwgezet moeten naleven.
-Huisdieren zijn altijd ten strengste verboden op de skipistes.

Op wandel in de sneeuw
Terug van de wandeling

Droog uw hond heel zorgvuldig af, in het bijzonder de uiteinden van de pootjes (neem de ijsklonters weg).
Plaats de hond niet meteen voor een hevige warmtebron (radiator, haard, …) maar laat hem eerst opwarmen in de omgevingstemperatuur.

Bron: Europ-assistance.be
Foto: Pixabay

Facebook16
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen