Laatste nieuws:
Nostalgie en poëzie in het Karrenmuseum
Veerle Snoeck

Nostalgie en poëzie in het Karrenmuseum

Het koetshuis van het Karrenmuseum herbergt de grootste collectie karren en koetsen van België en Nederland. Iets om fier op te zijn. Er is aandacht voor dorpsvervoer, vrouwenarbeid en havenactiviteiten. Daarnaast vind je hier een touwslagerij, een zagerij, een smidse en nog veel meer. Aan de ingang staat de Rietendakschuur, volledig gebouwd naar het voorbeeld van de oude Kempische schuren.

Veerle Snoeck, sinds 2002 gids in het Karrenmuseum en bestuurslid van het Davidsfonds, fungeert als gastvrouw. Samen lopen we het groene museumpark in en zij brengt ons terug naar ‘die goede oude tijd’. Het gaat over veel meer dan alleen maar karren en wagens. Zij vertelt over de moeder bij de haard, de gebruiken bij een overlijden, over havenarbeiders en ambachtslui.
Wat is het verband tussen Guido Gezelle, Paul van Ostaijen, Marnix Gijsen, Willem Vermandere en ons museum? Waarom gaan bij we stilstaan die ene kar, op die plaats in de vrouwenloods, bij die speciale koets?

Zoals de titel het al zegt: het wordt pure nostalgie, mooie poëzie en veel herinneringen bij een verfrissende tocht tussen groen en bomen. Het is geen lange wandeling, hier en daar staan stoelen klaar en nadien blijven we nog even gezellig napraten bij een lekkere kom soep. Het bezoek is ook geschikt voor rolstoelgebruikers.
Een deel van de wandeling is buiten, dus graag uw kledij aanpassen aan het weer. Om voldoende soep te kunnen voorzien, vragen we om vooraf in te schrijven.

Wanneer: zaterdag 6 april van 10:00 tot 12:00
Waar: in de Rietendakschuur van het Karrenmuseum, Moerkantsebaan 52, Essen
Bijdrage: 7 euro, leden Davidsfonds: 5 euro
Liefst vooraf aanmelden: davidsfondsessen@skynet.be of telefonisch bij Veerle Snoeck: 03 677 39 36 of bij Stan Van den Bergh, 03 667 41 67.

Bron en foto: Davidsfonds Essen

Facebook33
Twitter
Follow Me
Tweet