Laatste nieuws:
Nispen Blues presenteert Florian Lohoff Band

Nispen Blues presenteert: Florian Lohoff Band

Er vergaat sinds zijn 7e verjaardag geen dag dat Florian Lohoff geen gitaar in zijn handen houdt. Als tiener leefde hij de VS, waar hij geïnspireerd werd door muzikanten als Doyle Bramhall ll, Warren Haynes, Curtis Mayfield, en John Mayer. De Berlijnse muzikant leeft voor en met de muziek, voelt in zijn binnenste de kracht en het vuur die hem steeds naar nieuwe wegen en inspiratie laten zoeken, om zich door zijn muziek uit te kunnen drukken.

Verschillende muziekstijlen

Florian vormde zijn eerste eigen band in 2011. Ondertussen is de bezetting meerdere malen gewijzigd om een voor hem perfecte groove en sound te creëren. Met z’n huidige viermansformatie lijkt hij de juiste balans te hebben gevonden. Persoonlijk getinte teksten ontmoeten opwindende gitaarpartijen en een groovy funky geest, eerlijk, soulvol en bluesy. Florian en zijn band nemen de ruimte met bedwelmende geluidseffecten en spannende solo’s. Toch wil de band niet in een hokje worden gedrukt, maar beweegt elegant tussen Soul, Funk, Blues, en Rock. De Florian Lohoff Band combineert de verschillende muziekstijlen met een compleet nieuwe wereld van geluid. Gebaseerd op onverwachte ritmische veranderingen is het resultaat een unieke en memorabele muzikale ervaring.

Nispen Blues presenteert Florian Lohoff Band2

In 2012 kwam het debuutalbum ‘Lifetimeshuffle’ op de markt. Jaren van schrijven, oefenen en toeren in Duitsland, Zwitserland en Nederland volgden, waarna in oktober 2015 z’n tweede album ‘Tangled Up In Blue’ werd uitgebracht. Vorig jaar verscheen z’n derde album ‘Risin’, waaraan hij een jaar heeft gewerkt: “Ik heb me bij het schrijven van de stukken veel tijd voor het creatieve proces gegund. Ieder stuk spiegelt mijn gevoelsleven en is een stem van mijn ziel”, aldus Florian.

Nispen Blues presenteert Florian Lohoff Band3

Florian Lohoff heeft z’n sporen in de Duitse muziekscene verdiend, letterlijk tot zijn vingers bloedden. Hij is weggerend van de schaduwen van Henrik Freischlader, Walter Trout en Joe Bonamassa, drie belangrijk muzikale inspirators. “Ik heb er altijd van gedroomd muziek te maken – voor 5 of voor 500 mensen – de fonkeling in de ogen van het publiek te zien wanneer ik op de bühne sta en hen mijn teksten over mijn leven vertel. Dat is eenvoudigweg het mooiste geschenk voor mij en maakt me ongelooflijk gelukkig.” Lohoff speelt zich in de harten van zijn publiek met passie, eerlijkheid en veel emotie, en is daarbij steeds de sympathieke jongen uit het centrum van Berlijn gebleven.

Line up:

Florian Lohoff: zang en gitaar
Arne Horstmann: basgitaar
Marius Gebhardt: drums
Helge Siara: toetsen

https://www.florianlohoff.com/#/

Wanneer: zaterdag 25 januari, aanvang 21:30
Waar: café de Gouden Leeuw te Nispen.

Bron en foto’s: Nispen Blues

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet