Laatste nieuws:
Nieuwjaarsmatinee Blaaskapel Benegrenska

Nieuwjaarsmatinee Blaaskapel Benegrenska

Bronzen medaille winnaar Europees Kampioenschap 2018 voor Böhmische en Märische Blaasmuziek organiseert muzikale middag in samenwerking met “Woerden 7”.

Benegrenska is een blaaskapel, gespecialiseerd in Moravische, Boheemse en Egerländer muziek. Het orkest, opgericht in 2015, bestaat uit muzikanten uit de grensstreek, zoals Kalmthout, Nieuwmoer, Achtmaal, Schijf, Rucphen en Essen. Benegrenska is dan ook de afkorting van Belgisch Nederlandse Grenskapel. Dat verklaart ook het motto van het orkest: “Muziek zonder grenzen”. Onder leiding van Kapelmeester Gerard Peeters wordt volksmuziek gemaakt die zijn oorsprong vind in Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland.

Woerden 7

In 2013 besloten een drietal leden van ‘die Original Rheinstädter Musikanten’ uit Woerden om gezamenlijk wat extra repetities te doen en zo hun partijen beter te leren kennen. Daar werd nog iemand bij gevraagd, zodat er met twee trompetten en twee tenorhoorns werd geoefend. Dit waren altijd bijzonder gezellige avonden en al gauw werd er een bastuba bij gevraagd om het nog wat leuker te laten klinken. Het klonk allemaal steeds beter, het samenspelen ging steeds fijner en om de boel wat te completeren werd er ook nog een slagwerker benaderd. Vanaf dat moment was het een echt orkestje. Muziek werd besteld om wat anders te spelen en toen bleek dat veel van de muziek voor kleine bezetting toch nog een instrumentje meer nodig had. De zevende muzikant werd aan het geheel toegevoegd om de van de ‘Innsbrucker Böhmische’ gekochte arrangementen te kunnen gaan spelen. Al doende leert men en ons clubje klinkt op zijn best met twee flügelhorns, een trompet, twee tenorhorns, een bastuba en slagwerk, onder leiding van Gerard Peeters. Zondagmiddag 26 januari 2020 kunt u gaan genieten van een hele middag volksmuziek in zaal de Toekomst te Achtmaal.

Plaats: Zaal de toekomst, pastoor de bakkerstraat 19 te Achtmaal.
Aanvang: 13.00 uur, zaal open 12.30 uur.
Reserveren is mogelijk door te mailen naar ad@benegrenska.eu. Dan bent u gegarandeerd van een zitplaats.

De muzikanten van Benegrenska en Woerden 7 wensen u een muzikale middag toe in Achtmaal!

Bron en foto: Benegrenska

Facebook23
Twitter
Follow Me
Tweet