Oude Galgenstraat afgesloten vanaf 4 augustus

Nieuwe fase rioleringsproject Laageind en Dorpsstraat

Op 15 juni wijzigde de verkeerssituatie op de gewestweg Laageind en Dorpsstraat. De nutswerken op het kruispunt met Kleine Molenweg duren tot eind juni. Hierna belanden we in de laatste fase van de nutswerken, nl. deze in de Dorpsstraat, aan de noordzijde (dit is de kant van het gemeentehuis en het administratief centrum). De rioleringswerken in het Laageind zitten goed op schema. Aannemer Besix start eind juni met de aanleg van de tijdelijke rijweg zodat het eenrichtingsverkeer gegarandeerd blijft.

Enkelrichting wordt verlengd tot aan Grote Molenweg

Enkelrichting voor gemotoriseerd verkeer wordt in dit stadium verlengd tot aan de Grote Molenweg. Met de wagen kan u tot het einde van de werken in Laageind en de Dorpsstraat enkel in de richting van Putte rijden. Te voet of met de fiets blijft het mogelijk om in beide richtingen te stappen of te fietsen.

Met de wagen:

Kan u op Laageind/Dorpsstraat enkel in de richting van Putte rijden (enkel in die richting is het gemeentehuis en de handelszaken met de auto bereikbaar).
Onderstaand omleidingsplan geldt voor autoverkeer – 3,5 ton vanuit Putte richting haven, A12 of het centrum van Stabroek en dit tot einde van de werken (juni 2021 als alles op schema blijft).

Nieuwe fase rioleringsproject Laageind en Dorpsstraat

Vanuit Putte omleiding via Oud Broek

Vanuit Putte-Stabroek kan je enkel de Grote Molenweg nog bereiken. Naar de haven, de A12 of het centrum van Stabroek dan volg je een omleiding via Oud Broek. Deze route was normaal de geplande omleiding, maar omwille van de gesloten landsgrenzen werd deze niet eerder toegelaten. Met de recente versoepeling van de coronamaatregelen kon deze omleiding op maandag 15 juni ingesteld worden. Er gelden volgende verkeersmaatregelen:

AC Swinnesstraat:

-parkeerverbod aan Belgische zijde.
-30 km/u (ook voor speed pedelecs!).
-eenrichtingsverkeer (behalve voor fietsers, brommers A en speed pedelecs)
-tonnagebeperking

Oud Broek:

-30 km/u (ook voor speed pedelecs!)
-eenrichtingsverkeer (behalve voor fietsers, brommers A en speed pedelecs) tot aan Danckerse Weg
-dubbel richtingverkeer tussen Abtsdreef en Danckerse Weg (voornamelijk voor landbouw).
-tonnagebeperking.
-beveiliging in de bochten voor de zwakke weggebruiker.
-verkeerslichten aan het kruispunt met de Abtsdreef.
-Oud Broek heeft voorrang op Konijnenstraat (Konijnenstraat niet voor autoverkeer toegankelijk).

Meer informatie

Meer informatie over het project vindt u op www.wegenenverkeer.be/stabroek. Op deze webpagina kan u inschrijven op de digitale nieuwsbrief. Voor specifieke vragen kan u terecht bij het team van de bereikbaarheidsadviseur via 0468 03 53 84 of bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be

Bron en afbeelding: gemeente Stabroek
Foto: Pxhere

Facebook6
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!