Nieuwe borden verwelkomen bezoekers bij Grenspark Kalmthoutse Heide
Vlnr Liesbeth Bardyn (schepen Stabroek), Brigitte Van Aert (schepen Essen), Lukas Jacobs (burgemeester Kalmthout), Rik Frans (burgemeester Stabroek), Martin Groffen (voorzitter Grenspark) Veerle Nonneman (Schepen Stabroek)

Nieuwe borden verwelkomen bezoekers bij Grenspark Kalmthoutse Heide

Grenspark Kalmthoutse Heide plaatste nieuwe informatieborden aan de onthaalpoorten en de verschillende parkings van het gebied. Ze bieden een informatief en aantrekkelijk welkom aan de bezoeker. Wie het gebied bezoekt krijgt via de nieuwe borden informatie over 24 wandelroutes en bijzondere bezienswaardigheden in het Grenspark Kalmthoutse Heide.

Prachtig visitekaartje

Op 17 december onthulden Rik Frans, burgemeester Stabroek en Martin Groffen, voorzitter Grenspark Kalmthoutse Heide samen met schepenen en burgemeester, de informatieborden aan Kasteel Ravenhof. Kasteel Ravenhof is één van de vier onthaalpoorten van het Grenspark Kalmthoutse Heide. Het is een unieke plek, symbolisch gelegen op de Vlaams-Nederlandse grens, waar een statig bos een rijke geschiedenis toont. Voorzitter Martin Groffen: ‘De nieuwe borden bieden een prachtig visitekaartje voor een fantastisch, afwisselend gebied. Bezoekers vinden er praktische informatie over waar ze kunnen wandelen, maar ook over een aantal kenmerkende elementen in het gebied. Zaken die niet altijd meteen zichtbaar zijn, maar wel het gebied maken tot wat het is. De kaart nodigt ook uit om stukken natuurpracht te ontdekken waar je misschien nooit eerder was.’
Burgemeester Rik Frans: ‘Kasteel Ravenhof en zijn omgeving vormen een uniek onderdeel van het Grenspark Kalmthoutse Heide. De oude bossen en het erfgoed bieden een fantastische omgeving voor fietsers en wandelaars. De nieuwe borden van het Grenspark illustreren mooi de waarde van het gebied. Als partner van het Grenspark ben ik verheugd om deze borden voor te stellen aan het publiek.’

Jarenlange samenwerking

De borden vormen een zichtbare illustratie van de jarenlange samenwerking die rond het Grenspark Kalmthoutse Heide is opgebouwd. Alle partners van het Grenspark (gemeenten en natuurorganisaties) scharen zich achter een herkenbare uitstraling voor heel het natuurgebied van 6000 ha. Op deze manier maakt het Grenspark Kalmthoutse Heide de ambitie waar om over de landsgrens heen één natuurgebied te realiseren met alle betrokkenen. Dat is zowel voor de natuur als voor de recreant voordelig.

Informatief drieluik

De vier onthaalpoorten worden voorzien van een welkomstbord en een informatief drieluik: Kasteel Ravenhof in Stabroek, De Vroente in Kalmthout, Hemelrijk in Essen en De Volksabdij in Ossendrecht. Er zijn ook dertien kleinere startpunten waar bezoekers hun wandeling kunnen aanvangen. Deze startpunten krijgen een tweeluik met informatie over het deelgebied en een vernieuwde wandelkaart. Op de bezoekerskaart worden de 26 Gastheren van het Grenspark ook duidelijk gemarkeerd, zo weet de bezoeker hen goed te vinden voor een hapje of drankje na afloop van een mooie wandeling.

Bron en foto: Grenspark Kalmthoutse Heide

Facebook57
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!