Nel Peeters van café Nova wordt steeds beroemder!

Nel Peeters van café Nova wordt steeds beroemder!

In plaatsen waar we vaker komen, hebben we een vast café waar we altijd terugkomen. Dat kan in Antwerpen zijn, Amsterdam, Delft, … en dus ook in Baarle-Hertog. Daar zwaait Nel Peeters al 67 jaar de scepter.

Omdat de horeca in oktober vorig jaar weer gesloten werd en bleef, ondanks dat werd toegegeven dat de besmettingen daar niet vandaan kwamen, was dus ook café Nova in Baarle-Hertog dicht. Nu alles (gelukkig) weer open is, was het dus hoog tijd om ‘onze’ Nel weer eens op te zoeken. Hopende dat ze nog steeds het café sierde, want als je 94 bent en al 67 jaar achter de toog staat, kan iemand er wel eens genoeg van krijgen. Maar nee, ze verwelkomde ons zoals altijd met haar stralende lach en pakte de glazen al. Het ging goed met haar, maar in februari had ze toch wel een poos in het ziekenhuis gelegen met corona. Daar kwamen een dubbele longontsteking en nierfalen ook nog eens overheen, maar ze redde het. “Wat ben je toch een sterke vrouw!”, zei ik bewonderend. Een beetje verbaasd antwoordde ze: “Ja, dat vonden ze in het ziekenhuis ook. Ik had ze daar verteld dat ik een café heb waar ik zelf in sta en volgens mij geloofden ze me niet. Want ze hebben het op de computer opgezocht en daar is natuurlijk genoeg over me te vinden.”

Nel Peeters van café Nova wordt steeds beroemder!3

Dat er genoeg over Nel te vinden is, moge duidelijk zijn. Ingelijste kranten aan de muren waren om te beginnen het tastbare bewijs. “Ja Nel, ik heb ook over je geschreven”, verklapte ik. “Ik ben het vergeten, maar volgende keer neem ik het voor je mee.”
Ze straalde en zei: “En dinsdag kom ik op tv, op NPO1, bij het programma ‘Dino’s Bezorgservice’, om 19:00!” ‘Onze’ Nel wordt dus steeds beroemder. En terecht, want als je al zo lang, zeker als vrouw, met straffe, maar vriendelijke, hand een café weet te regeren, dan heb je wel recht op die aandacht en bewondering.

Nel Peeters van café Nova wordt steeds beroemder!2

Ik ben geen tv kijker, verre van, maar naar Nel zal ik vanavond kijken. En de volgende keer neem ik de vorige column mee en deze ook. We zullen dus snel weer terug moeten, wat naar nu…

Nel Peeters van café Nova wordt steeds beroemder!4

NN