Laatste nieuws:
Nancy Ansloos - Namaste Pedicure - Essen

Trots op haar beroep. Nancy Ansloos vertelt!

We hebben twee voeten, die we constant gebruiken en die veel te lijden hebben, wat we pas merken als we klachten krijgen. Dan zijn we blij als iemand ons verlichting kan geven. Nancy Ansloos (49) gooide haar carrière om en werd gespecialiseerd voetverzorgster.

Persoonlijk assistent

“Eigenlijk ben ik altijd al een heel zorgzaam iemand geweest”, vertelt Nancy. “In het verleden was ik zeven jaar persoonlijk assistent voor een dame die in coma lag. Ik stond het gezin bij en had ook taken voor haar verzorging, die ik samen met een verpleegkundige oppakte. Dat hield op toen ze overleed. Om medische redenen, met daarbij een aantal operaties, kon ik toen niet meer werken. Het zorgen voor iemand, het werk, me nuttig voelen en iets betekenen in de maatschappij, miste ik heel erg. Dat was een heel nare tijd.”

Gespecialiseerd voetverzorger

“Maar ik wist ook dat ik zulk werk niet meer zou kunnen doen, vanwege de ontstane fysieke beperkingen. Op zoek naar een alternatief waarbij ik toch mensen zou kunnen helpen en verzorgen, besloot ik de opleiding ‘Gespecialiseerd voetverzorger’ te gaan doen. Het eerste jaar is ‘Pedicure’ en de opvolger daarvan is ‘Gespecialiseerde voetverzorging’. Bij dit werk hoef ik niet te staan of te tillen en je kunt je behandelpositie zelf bepalen. Ik kan mijn rug recht houden en opletten dat ik die niet belast. Maar ik kan wél de verzorging geven die mensen nodig hebben.”

Nancy Ansloos - Voetverzorging - Namasté Pedicure Essen

Medische Pedicure

“Na die twee jaar was ik ‘Gespecialiseerd voetverzorgster’, ook wel ‘Medische pedicure’ genoemd. Daar komen technieken bij, waarmee je mensen daadwerkelijk helpt bij voetproblemen en naar oplossingen zoekt. Veel voorkomende problemen zijn ingegroeide teennagels, likdoorns en een onnatuurlijke stand van tenen, die gecorrigeerd moet worden. Ik maak ook orthesen, dat zijn drukverminderende hulpstukjes, gemaakt van siliconenpasta, die de druk op bepaalde plekken doet afnemen. Een perfect hulpmiddel tegen de pijn. Soms stuur ik mensen door naar de arts. Dan komen ze bijvoorbeeld met een wond aan hun voet, maar daar mag ik niet aankomen. Op dat vlak neem ik ook geen enkel risico en verwijs meteen door.”

Tijd voor mijn cliënten

“Ik heb de juiste beroepskeuze gemaakt. Ik kan terug mensen verzorgen, ben aan het werk en fysiek is het geen probleem voor me. Bovendien is het heel dankbaar werk, waar ik veel energie uit haal. Ook het sociale aspect is heel belangrijk voor me. Het is tevens heel belangrijk dat mensen zich hier goed en ontspannen voelen. Ik neem de tijd voor ze en werk niet tegen de klok. Heeft een behandeling meer tijd nodig, dan neem ik die. Daarom zorg ik ook voor een ruime marge tijd tussen de cliënten, dat is rustig voor hen en ook voor mij. Stress is hier uit den boze!”

Nancy Ansloos - Voetverzorging - Namaste Pedicure Essen

Trots op mijn beroep

“Ik ben er trots op, dat ik op wat latere leeftijd terug ben gaan studeren en dat ik het diploma heb gehaald. Ik ben er trots op, dat ik terug mensen kan verzorgen en blij maken. Als ik zie dat een cliënt opknapt van een behandeling, dan krijg ik daar energie van en het maakt me trots. Mensen ontspannen hier, vooral als de pijn weggenomen kan worden. Natuurlijk heeft niet iedereen medische problemen, daarom zijn mensen voor een gewone pedicure ook zeer welkom. Want ook een gewone pedicure kan veel deugd doen en verlichting geven. Eventueel wil ik nog opleidingen gaan doen richting ‘Voetreflexologie’ en ‘Aromatherapie’. Maar dat is in de toekomst, nu richt ik me in hoofdzaak op voetverzorging.”

Namasté Pedicure
0495-302051
Namasté Pedicure op facebook

NN

Facebook82
Twitter
Follow Me
Tweet