Mogelijk stormweer zondag 10 maart erkend als ramp

Mogelijk stormweer zondag 10 maart erkend als ramp

De Vlaamse regering heeft de procedure opgestart om het stormweer van zondag 10 maart ll. te erkennen. Daarom dient de gemeente (binnen de 60 dagen) de omvang van de schade in Kapellen door te geven aan Vlaanderen. Daarbij zijn onder meer belangrijk: de datum van de schade, het aantal schadegevallen en het totale geraamde schadebedrag. Als de storm later effectief wordt erkend als ramp, kunnen getroffen inwoners een tussenkomst aanvragen bij het rampenfonds.

Heb jij schade geleden bij het stormweer van zondag 10 maart? Meld dat dan even via dit e-formulier. Kan je het formulier niet zelf invullen? Vraag het dan aan je verzekeraar of loop even langs het onthaal van het Administratief Centrum (Antwerpsesteenweg 130).

Vraag aan je verzekeraar (van de brand- of autopolis) ook een attest van niet-tussenkomst als je verzekering de schade niet dekt. Zo’n attest heb je later nodig bij het indienen van een eventuele aanvraag voor een tussenkomst van het rampenfonds. Verzamel zelf alvast ook zoveel mogelijk bewijsmateriaal om achteraf de schade aan te tonen (foto’s, interventieverslagen brandweer/politie, offertes/facturen herstelling, …). Je moet uiteraard niet wachten met het uitvoeren van noodzakelijke herstellingen.

Wat met stormhout?

Gezien de hoeveelheid aan achtergebleven stormhout in de bermen en de vele meldingen van burgers maakt de gemeente ook een inventaris op in samenwerking met de brandweer. Daarna halen de gemeente en externe firma alle stormhout op.
Ligt je tuin ook nog bezaaid met stormhout? Dat kan je tot en met zaterdag 23 maart gratis kwijt in het recyclagepark van Igean (Kapelsestraat 235).

Meer info over het rampenfonds vind je hier.

Bron: gemeente Kapellen
Foto: Pixabay

Facebook38
Twitter
Follow Me
Tweet