Laatste nieuws:
Halloween tocht Mid-Evil Nightmare - Rouwmoer Kloostertuin College Essen - 31 oktober 2019 - Noordernieuws.be

Mid-Evil Nightmare, durf jij de confrontatie aan?

Essen ligt in een landelijke en vredige omgeving, maar ooit was dit anders…

Sluit je ogen en ga terug in de tijd, verder en verder, om op te houden bij de middeleeuwen. Toen was het hier niet vredig. Een heerlijkheid onder Tongerlo werd deze regio genoemd, maar een heerlijkheid was het allesbehalve. Het was een zware, onmenselijke tijd waarin tot drie keer toe alle bewoners uitgevaagd werden. Door de pest, tijdens strooptochten waarbij ze verminkt en vermoord werden, verdrinking in de moerassen of verbrand als heks. Onschuldigen die een gruwelijke dood vonden in het vuur. Alleen vanwege het feit dat ze blauwe ogen hadden of rood haar en de menigte danste juichend rond de vuurstapels en gooide stenen naar ze.
De lucht was gevuld met de kreten van mensen die gruwelijk afgeslacht werden. Verminkt probeerden ze in veiligheid te komen en op sommige keien in de bossen zijn de krassen van hun nagels nog te zien. Daar ingekerfd toen ze hun vingers in doodstrijd klauwden. De lucht was bezwangerd met de stank van rottend vlees en hier en daar was de grond doordrenkt van bloed. Bloed van onschuldigen, maar net zo goed van de meedogenloze strijders. De voelbare wanhoop en angst van pestlijders, die ingemetseld werden en op een vreselijke manier stierven.

Bloeddorst en haat zullen zich verstrengelen

De gevechten zijn opgehouden, de moerassen gedempt en de tijd ging verder. Maar elk jaar, in de nacht van 31 oktober, staan de geesten van strijders, onschuldige gevallenen en pestslachtoffers op, om op zoek te gaan naar nieuwe slachtoffers. Hun haat heeft de eeuwen overleefd en de verscheurde zielen smachten naar wraak, bloedwraak. Bloeddorst en haat zullen zich verstrengelen en in de bossen rond het College zullen de kreten van de dolende zielen opnieuw te horen zijn.

Wie zal jou opzoeken?

Blijf die avond weg uit de bossen, je hebt er niets te zoeken. Je zult er alleen ellende aantreffen. De geesten van jouw voorouders zullen er rondwaren, vol haat en waanzin. Hun zielen voor altijd beschadigd. Wees niet eigenwijs, want van wie stam jij af? Welke voorouder zal jou opzoeken? De moordende stroper, de onschuldige verbrande of de ingemetselde, stinkende pestlijder?

Of durf jij het aan, durf jij het aan hun ziel te ontmoeten, durf jij de confrontatie aan te gaan en te tonen dat je sterker bent? Kan jij dat? Ben jij sterker?

Wees dan welkom en kom vanaf 19:00 tot 22:30 naar de kloostertuin achter het College van Essen.
Vertrekpunt Rouwmoer 6, Essen, vanaf zorgboerderij Rommeshoef.
Halverwege de tocht is er voor elke durfal is een gratis kom pompoensoep of warme chocomelk, om de kilte van de angst uit hun botten te verdrijven.
Het zal angstaanjagend zijn, daarom is de minimum leeftijd zeven jaar. Er is geen maximum leeftijd, het gaat erom of je hart het aan zal kunnen.
De inkom is € 5,- p.p. Honden zijn niet toegelaten!

NN

Facebook115
Twitter
Follow Me
Tweet