Laatste nieuws:
Het Mastenbos tijdens Wereldoorlog I op 26 februari

Het Mastenbos tijdens Wereldoorlog I op 26 februari

Er liggen heel wat restanten van de Eerste Wereldoorlog verborgen in het Mastenbos. En daar horen evenveel verhalen bij. Met een ervaren gids wandel je op 26 februari door het prachtige winterlandschap van het Mastenbos, langs de Duitse bunkerlinie uit 1917. Je bereikt het loopgravenpad waar je een aantal opengestelde Duitse stellingen van dichtbij kan bekijken. De gids vertelt verhalen over de Belgische verdediging in 1914, met een pantserfort, uitgebreide schootsvelden en door het Belgische leger voorbereide versterking.

Uniek is ook de manier waarop natuur nadien alle overblijfselen heeft ingekapseld. Een winterse omgeving met kale bomen en veel licht is ideaal om meer zicht te krijgen op wat nu nog bestaat. De gids wil niet enkel dingen tonen, maar je ook laten begrijpen wat je ziet.

Het vertrek is gepland om 13:30 bij het informatiebord aan de ingang in de Oude Galgenstraat in Putte-Kapellenbos. De wandeling kost 5 euro en duurt ongeveer 2,5 uur. Stevig schoeisel en eventueel regenjas en/of paraplu zijn aanbevolen. Schrijf je vooraf in bij de Dienst Toerisme van Kalmthout

INFO:
toerisme@kalmthout.be, 03 666 61 01

Bron en foto: gemeente Kalmthout

JV

Facebook11
Twitter
Follow Me
Tweet