Laatste nieuws:
Loenhout zet 10 september de bloemetjes buiten
© Wezelopdefoto.be

Loenhout zet 10 september de bloemetjes buiten

Bloemencorso Loenhout is een jaarlijks evenement elke 2e zondag van september. Meer dan 4 miljoen prachtige bloemen zijn verwerkt in ruim 30 schitterende praalwagens. Dit unieke spektakel staat garant voor een heerlijk dagje uit met familie of vrienden.

Beleef dit jaar de 71e editie op zondag 10 september. Maandenlang werken honderden vrijwilligers van de Loenhoutse buurtschappen aan hun fantastische creaties. Praalwagens van meer dan 10 meter lang en 8 meter hoog.

Dag vol activiteiten

Maar de corso is méér dan bloemen alleen. Het hele dorp staat bol van de activiteiten.
-Terwijl ’s ochtends de praalwagens naar hun startplaats manoeuvreren, kun je in de voormiddag al gezellig snuisteren op de rommelmarkt. Op het Burgemeester Jozef Van Looverenplein is er een kinderkermis en als je honger hebt vind je zeker iets lekkers op het Foodtruck Festival.
-De eigenlijke optocht begint om 14:00, met een tweede doortocht om 16:00. Daarna volgt de prijsuitreiking. Vanaf 18:00 kan je de praalwagens bewonderen in Sportcomplex De Dorens.
-Langs het gehele parcours kun je terecht bij de drankstands van de diverse buurtschappen. Zij doen hun uiterste best om je te entertainen, te informeren over de stoet en zorgen voor de nodige versnaperingen. En wanneer de prijzen zijn uitgereikt brengt een live-band het beste van zichzelf in de corsofeesttent, waar je kunt nagenieten met een drankje.

Dat wil je niet missen!

Koop je tickets voor 8 euro bij de toeristische dienst of online. Je betaalt 10 euro aan de kassa. Als je zeker wilt zijn van een goed uitzicht op de praalwagens en de straatanimatie, bestel je best een bijkomende tribunekaart voor 5 euro. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis.

Dorpskern autovrij

Om het evenement in goede banen te leiden, is de dorpskern autovrij van 10 tot 20 uur. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via Wuustwezel. Inwoners van Loenhout ontvangen een brief met meer informatie.

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Wezelopdefoto.be

Facebook47
Twitter
Follow Me
Tweet