Laatste nieuws:
Lichtstoet Essen-Hoek grandioos succes!

Lichtstoet Essen-Hoek grandioos succes!

De Lichtstoet, ingericht door de Landelijke gilde Essen-Hoek, ging om 20:00 van start aan de kerk van Essen-Hoek. Deze stoet is één van de veertig erkende Lichtstoeten in Vlaanderen.

Essen-Hoek barste uit zijn voegen

De betrachting was een 10-tal combinaties, maar het werden er 58! Met al deze combinaties (voornamelijk tractoren) en een massa volk was het een grandioos succes! Essen-Hoek barste uit zijn voegen, want 2.000 mensen kwamen op dit unieke gebeuren af. Vanaf café Hoek City tot aan de Bostella stond het publiek rijen dik. Gecombineerd met de kraampjes op de Kerstmarkt, was het gezelligheid troef, waar een klein dorp groot in kan zijn!

Lichtstoet Essen-Hoek grandioos succes!2

Uitslag

Elke deelnemer kreeg een aandenken en de toeschouwers mochten na de Lichtstoet een briefje invullen, met daarop de beste en mooiste combinatie. Na het tellen van de stemmen kwam combinatie 13 van L. Van Dijck , als winnaar uit de bus. Hij kreeg de publieksprijs.

Lichtstoet Essen-Hoek grandioos succes! winnaars

De top 3:
1. Nummer 13: Van Dijck
2. Nummer 58: Peeters
3. Nummer 19: Andriesens

In onze provincie kan je voor een Lichtstoet nog terecht op 28 december in Turnhout en op 29 december in Ranst.

Het bestuur Landelijke gilde laat weten dat er volgend jaar weer een Lichtstoet georganiseerd zal worden, want dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Beeldmateriaal: Ludo Somers

Facebook274
Twitter
Follow Me
Tweet