Laatste nieuws:
LEKKER FIETSEN

LEKKER FIETSEN

‘LEKKER’ FIETSEN: met snack en glas op een Essens terras’. Zo heet het nieuwste aantrekkelijke zomerarrangement van de VVV – Toerisme Essen en dat past helemaal binnen het thema ‘Buiten (be)leven’, hun slogan voor de volgende jaren.

De formule is even simpel als geniaal: op het toeristisch kantoor De Tasberg aan de Moerkantsebaan koop je een voucher (volwassenen 22€, kinderen 15€) met niet alleen de nodige consumptiebonnen, maar ook een wegwijzer mét aanduiding van de verschillende bezienswaardigheden onderweg. Dan rijd je met je fiets telkens acht kilometer door de mooie natuur en laat je vervolgens verrassen op 4 Essense terrassen! De 4 gastheren verwennen je respectievelijk met een heerlijke snack naar keuze, een lekker dessert, een frisse dorstlesser en tenslotte een steviger afsluiter op de plaats van vertrek.

Oorspronkelijk bedoeld voor toeristen van buiten Essen die eens een dagje onbezorgd willen genieten van de mooie Essense velden en bossen en haar zonnigste terrassen. Dit zonder aan een lunchpakket te hoeven denken. Daarom is dit arrangement beslist ook een aanrader voor elke Essenaar, die houdt van een ‘lekker’ fietstochtje in de twee betekenissen van het woord. Bovendien liggen er onderweg verschillende bezienswaardigheden op je weg. Zo kan je onder meer een bezoekje brengen aan het Karrenmuseum, de Strontpaal, de turfbeleving-site, het Stappersven en de Paterstuin van het College.

Het arrangement loopt van woensdag 1 mei tot en met zondag 29 september en kan op iedere dag (behalve op maandag en dinsdag) gereden worden. Voor mensen die met de auto komen is er ruime parkeergelegenheid voorzien op de parking van het Sportpark aan de Moerkantsebaan (vlak bij het VVV-kantoor)

VVV Toerisme Essen vzw
Moerkantsebaan 50 2910 Essen tel. +32 (0)3 677 19 91 info@vvvessen.be

Bron en foto: VVV Toerisme Essen

Facebook30
Twitter
Follow Me
Tweet