Leerlingen Wilgenduin nemen Restaurant Keienhof over - noordernieuws.be

Leerlingen Wilgenduin nemen restaurant Keienhof over

Er werd hard gewerkt in de keuken van restaurant Keienhof in Kalmthout. Vijf leerlingen van Wilgenduin bereidden van alles voor, voor de grote lunch van vrijdag: dan komen de ouders, grootouders en leerkrachten lekker eten. De complete maaltijd wordt door de leerlingen verzorgd, vanaf het samenstellen van het menu tot en met het serveren.

“We zijn drie weken geleden met dit project begonnen,” vertelt Maura Hendrickx, “Kris Bresseleers, de chef-kok van Keienhof, is toen bij ons geweest. Ze vertelde de kinderen dat onze Doedelpop een droom heeft, dat die in een restaurant wilt werken.”

Doedel, een dr(o)medarispop, is de mascotte van De Vlajo Droomfabriek. De Droomfabriek werkt met thema’s en Doedel helpt de kinderen en neemt ze mee doorheen de projecten. Het droomfabriekthema dat het beste bij de doelgroepen van Wilgenduin aansloot was rond “het restaurant”. Er wordt ook gewerkt met een droomcoach. Dat is iemand die vanuit het werkveld komt en het project mee wil begeleiden. Vanuit Wilgenduin werd vier jaar geleden iemand gezocht met een restaurant, om ze op weg te helpen.

“Zo hebben we Kris Bresseleers leren kennen. Ze kwam in de klas en stelde voor dat we haar restaurant zouden gebruiken. Zo is dat begonnen en dat hebben we nu ieder jaar mogen doen. Onderwijzeres Katrien Uytdewilligen organiseert dit iedere keer met een andere doelgroep. De kinderen in deze groep zijn in de leeftijd van acht tot tien jaar. Vorige week zijn ze hier geweest en hebben een rondleiding doorheen het gebouw gekregen. Daarna hebben ze vergaderd over de diverse onderdelen van het menu en het bestellen voor het aantal mensen dat komt. In de klas zijn ook al de nodige voorbereidingen getroffen, zoals het maken van de uitnodigingen, de tafelversieringen, de taakverdeling, de menukaarten… Er worden 28 gasten verwacht en ze zullen allemaal bediend zullen worden door de kinderen, die ook het eten hebben bereid. Ze worden hierbij een beetje geholpen door de leerkrachten en het personeel van Keienhof.”

Op de grote foto van links naar rechts: Michaël, Dean, Elena, Jurgen en Mills. Maarten en Lyanto die ook hard hebben meegewerkt aan de voorbereiding, waren vandaag niet aanwezig.

www.vlajo.org

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook83
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!