08 Jan Van Dorst - Jan's Kelder - (c) Noordernieuws.be 2018 - HDB_8968s

Leer houtbewerken in Jan’s Kelder

Vanaf het moment dat Jan Van Dorst een hamer kon vasthouden, was houtbewerken zijn grote passie. Door de jaren heen heeft Jan zich er steeds meer in verdiept en de prachtigste dingen gemaakt. Vanaf september beginnen dan ook de cursussen in “Jan’s Kelder”.

Mijn grote passie

“Houtbewerken is altijd mijn grote passie geweest en nog”, vertelt Jan. “Die passie wil ik graag delen met anderen. Daarom ga ik er cursussen over geven, die in september beginnen. Er zullen eerst 2 kijkavonden zijn, waar geïnteresseerden zich kunnen oriënteren. Op woensdag 5 september zal ik houtsnijden laten zien en er over vertellen en op vrijdag 7 september houtdraaien. Tijdens die avonden kunnen mensen zien wat het inhoudt en hoe ze beginnen met eenvoudige oefeningen, om zich daarna verder te ontwikkelen.”

Kennis overdragen is leuk!

“Tijdens de cursus kunnen beginners kennismaken met allerlei soorten hout en hoe die te bewerken. Gevorderden kunnen hier hun ideeën onder begeleiding verder uitwerken. Hout is aanwezig, maar willen mensen een eigen stuk bewerken dan is dat natuurlijk geen probleem. Ik loop al jaren met het idee om mijn kennis en passie over te brengen. Ik kan wel dingen blijven maken, maar kennis overdragen is zeker zo leuk.”

Idee van Lieve, mijn vrouw

“Het was mijn vrouw Lieve die me op het idee bracht en me stimuleerde om cursussen te gaan geven. Zij is ook begonnen met de inrichting van Jan’s Kelder en heeft al het papierwerk op zich genomen. Ze heeft geschilderd en me op alle vlakken, waar mogelijk, geholpen. Met als resultaat een prachtig leslokaal!”

Er zijn nog enkele plekken vrij voor de eerste cursussen. Voor meer informatie kun je terecht op de facebookpagina van Jan of hem contacteren via: jvdorst01@gmail.com

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook108
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!