Laatste nieuws:
Laageind (N111) afgesloten op 1 mei

Laageind (N111) afgesloten op 1 mei

Gemeente Stabroek – Laageind (N111) afgesloten op 1 mei voor afbraakwerken van Elia

Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, verwijdert op dinsdag 30 april en woensdag 1 mei de geleiders van twee hoogspanningsmasten in Laageind (en Abtsdreef). De masten staan langs beide zijden van de gewestweg Laageind (N111) in Stabroek ter hoogte van het kruispunt met de Kommekensstraat. In een latere fase zullen ook de mastlichamen worden afgebroken. Alle werken worden uitgevoerd door aannemer Eqos Energie.
Laageind afgesloten

Op woensdag 01/05/2019 van 5u00 tot 15u00 wordt de N111 op Laageind 1 dag afgesloten om de bestaande hoogspanninggeleiders naar beneden te halen ter hoogte van de Kommekensstraat (vlak voor de brug). Geen doorgang voor het autoverkeer. Hierbij wordt begin mei 2019 ook nog 1 dag stilstaan- en parkeerverbod ingevoerd in de Polderstraat (datum afhankelijk van de vorderingen in Kommekensstraat).

Verkeerssituatie 1/05:

– De zone tussen Aertssen nv en de Kommekensstraat zal gedurende één dag afgesloten zijn voor het verkeer. Parkeren niet toegelaten in deze werfzone.

– De Dorpsstraat wordt vanaf het Piccoloplein in de richting van Laageind enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. De woningen en bedrijven in deze zone zijn vlot bereikbaar. Enkel de werfzone tussen Aertssen nv en de Kommekensstraat is niet toegankelijk voor plaatselijk verkeer.

– De fietspaden blijven te allen tijde beschikbaar, behalve wanneer Eqos Energie de geleiders verwijdert.

– Aertssen nv blijft bereikbaar komende van de afrit Stabroek (nr. 13) van de A12.
Ook afbraakwerken in Abtsdreef

Op vrijdag 03/05/2019 worden de bestaande hoogspanningsgeleiders naar beneden gehaald ter hoogte van Oud Broek/Abtsdreef.

Van vrijdag 03/05/2019 tot en met zondag 05/05/2019: worden door Elia alle materialen geleverd om de werken aan de hoogspanningsmast verder uit te voeren.

In Abtsdreef is er met uitzondering van het werfverkeer geen impact op de verkeerssituatie tijdens de werfperiode.

Bron: gemeente Stabroek
Foto: Google Maps

EM

Facebook117
Twitter
Follow Me
Tweet