Laatste nieuws:
Herstellingswerken betonvakken Abtsdreef

Herstellingswerken betonvakken Abtsdreef

Het gemeentebestuur gaat vanaf maandag 6 mei tot maandag 20 mei, herstellingwerken uitvoeren in Abtsdreef, vanaf het fort tot aan de Dorpsstraat. Dit zal gepaard gaan met enkele dagen van grote hinder.

De aannemer zal in de werfzone 15 betonvakken opnieuw stabiliseren/oppersen en vastleggen. Dit zorgt voor grote hinder omdat de aannemer het volledig gebruik moet krijgen van de betrokken werfzone en de behandelde betonvakken minimaal 3 volledige dagen moeten uitharden.Dit houdt in dat het autoverkeer wordt verboden en de woningen, ondernemingen en diensten in de werfzone onbereikbaar zijn.

De aansluitende werken aan de voegen zijn minder hinderlijk en hierbij zal plaatselijk verkeer toegelaten worden.

De eerste werken zijn weersafhankelijk. Met vorst, regen of te warm weer schuiven de werken een dag op. In goede omstandigheden kan de aannemer +/- 15 betonvakken op 1 dag vastleggen. Het uitdrogen van minimaal 3 dagen is het allerbelangrijkste voor het slagen van deze werkzaamheden, zo niet mislukken de herstellingswerken.

Voorafgaand zal Elia tussen woensdag 1 mei en zondag 5 mei werken uitvoeren aan de hoogspanningsmasten op het Laageind (Laageind voor 1 dag afgesloten op 1 mei voor het autoverkeer) en in Abtsdreef (in principe enkel werfverkeer in de zone aan de brug).

Handelszaken op de site Colruyt zijn bereikbaar via Esdoornlaan. Stafort Outdoor activiteiten en Cubanatie blijven bereikbaar via afrit 12 Berendrecht. Fietsers en bromfietsers hebben tijdens de werken doorgang in de Abtsdreef.
Abtsdreef afgesloten voor het verkeer

Afgesloten tussen maandag 6 mei 07u00 en vrijdag 10 mei 17u00 wordt volgende tijdelijke verkeerssituatie gecreëerd (enig voorbehoud omwille van de weersomstandigheden en/of onvoorziene hindernissen):

– Abtsdreef tussen Dorpsstraat en het fort van Stabroek + Werfken: alle verkeer wordt verboden, met uitzondering van fietsers en bromfietser klasse A. In deze werfzone is het verboden te parkeren en stil te staan. De bewoners kunnen hun voertuigen tijdens deze periode niet plaatsen aan hun woning. Een alternatief wordt geboden op de Colruyt parking. Enkel tijdens de sluitingsuren kunnen de voertuigen gestald worden op de parking van Colruyt. Zij kunnen de parking bereiken en verlaten via de poort aan de Esdoornlaan. Dit alternatief dient ook gebruikt te worden door eventuele leveranciers, aannemers, diensten/verzorging aan huis, bezoekers en klanten, …, voor deze bewoners.

– Esdoornlaan: stilstaan- en parkeerverbod aan de poort naar de Colruyt parking.

Vanaf vrijdag 10 mei tot maandag 20 mei zal de aannemer de werkzaamheden aan de voegen uitvoeren. Vanaf vrijdag 10 mei 17u00 is plaatselijk verkeer voor bewoners en ondernemingen opnieuw toegelaten. Doorgaand verkeer blijft aangewezen op de omleiding die ingesteld blijft tot maandag 20 mei of tot ze eerder wordt ingetrokken.
Bijkomende maatregelen:

– De verkeersomleiding in vermelde periode tussen Berendrecht/Zandvliet en Stabroek verloopt via de A12. Ook de bussen van de Lijn zullen tot en met 20 mei deze omleiding volgen en dit in beide richtingen. Het bedrijfstransport haven volgt de omleiding van de lijnbussen.

– Prioritaire hulpdiensten zullen aangepaste middelen inzetten tijdens eventuele interventies en zijn gemachtigd zich te begeven op het fiets/voetpad waar mogelijk.

Voor vragen in verband met deze werken kan u altijd de dienst gemeentewerken contacteren via mail naar gemeentewerken@stabroek.be

Bron: gemeente Stabroek
Foto: Google Maps

Facebook178
Twitter
Follow Me
Tweet