Leerlingen Freinetschool Essen vieren hondje Lewis 3 jaar - (c) Noordernieuws.be 2019 - HDB_2101 u2

Klashondje Lewis 3 jaar!

De leerlingen van de vijfde en zesde klas van GO! Freinetschool Cocon vierden vandaag de verjaardag van hun klashondje Lewis. Om in de stijl te blijven, hadden ze allemaal een hondenmasker op én waren ze gekleed voor het carnavalsfeest van die middag.

Alle kinderen zijn gek op hem

Lewis, die vandaag zijn derde verjaardag viert, woont bij juf Loan en gaat iedere dag mee naar school. De ideale plek, want alle kinderen zijn gek op hem. “We vinden hem schattig”, zeggen ze. “Je kan alles met hem doen, behalve zijn speeltje in de lucht houden. Dat vindt hij niet leuk en dan blaft hij. Spelen vindt hij leuk, net als eten en wandelen en als hij slaapt zijn we heel stil.”

Iedere week een andere leerling

“Iedere week wordt Lewis door een andere leerling verzorgd”, vertelt Elora. “Die gaat ook met hem wandelen en mag dan nog iemand uit de klas meenemen. Dat doen we drie keer per dag. Soms vaker als hij erg ‘moet’, dat laat hij merken door te gaan piepen.” “Voor de kinderen is het fijn om even een frisse neus te halen, om daarna weer geconcentreerd aan het werk te gaan.” vult juf Loan aan. “Hij weet wanneer het speeltijd is of wanneer de kinderen gaan eten. Dan moet hij even in zijn bench en gaat er dan al zelf in liggen.”

De school is hun tweede thuis

“De komst van een klashond heeft een enorme impact op de leerlingen. Ze zorgen met grote liefde en toewijding voor hem, het maakt de school hun tweede thuis. De enkele keer dat hij niet meekomt, zijn ze erg teleurgesteld. Al mijn ex-leerlingen blijven naar de klas terugkomen en in examentijd komen ze hier studeren. Lewis herkent ze altijd!” “Als je verdrietig bent, voelt hij dat aan”, legt Akram uit. ”Dan gaat hij voorzichtig aan je been krabben om bij je te zijn.”

Dansje, toneelstukje en lekkers!

“We hebben ons verkleed voor het carnavalsfeest vanmiddag”, leggen de leerlingen uit. “Maar de maskers zijn voor Lewis. We hebben een dansje voor hem ingestudeerd en een Frans toneelstukje dat over hem gaat. Hij doet er zelf ook in mee en heeft zelfs de hoofdrol!”

Lewis genoot duidelijk van alle aandacht, maar nog meer van de lekkere cadeautjes die voor hem meegebracht waren!

Het filmpje van het dansje wordt gepubliceerd op de Facebookpagina van GO! Freinetschool Cocon

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook190
Twitter
Follow Me
Tweet