Laatste nieuws:
Kittens en melk goede combinatie

Kittens en melk: goede combinatie?

Heb je een kitten of ben je bezig met de voorbereidingen op de komst van een kitten? Dan zijn er waarschijnlijk allerlei vragen waar je mee zit. Zo bestaan er veel feitjes en fabeltjes over het geven van melk aan kittens. De één zegt: niet doen en de ander geeft het advies om het kitten enkele keren per dag melk te geven. Beide kunnen waar zijn!

Melk voor kittens

Geef je kitten geen koeienmelk, deze melk kan diarree bij het dier veroorzaken. Melk is niet nodig, het beste is om kittens hetzelfde voer te geven als bij het vorige baasje. Zo hoeft het niet te wennen aan andere voeding én aan een andere omgeving. Wil je toch overstappen naar andere brokken kies dan voor hoogwaardige kant-en-klaar voeding speciaal voor kittens. Dit voer is helemaal uitgebalanceerd en bevat alles wat je kitten nodig heeft. Meng in het begin dan het oude en het nieuwe voer door elkaar, zodat je kitten en zijn darmstelsel eraan kan wennen.
Wil je toch graag melk geven? Kies dan voor speciale kattenmelk. Deze melk bevat in tegenstelling tot koeienmelk geen lactose. Lactose kan niet worden verteerd door volwassen katten en kan maag-darmproblemen veroorzaken. Speciale kattenmelk is o.a. verkrijgbaar bij dierenspeciaalzaken.

Liever water

Tot slot, kattenmelk is echt een traktatie voor katten. Het verstandigst is om kittens en katten water te geven.

De beste voeding voor je kat

Is je kitten een volwassen poes of kat geworden, dan zijn er weer andere zaken waar je op kunt letten. Lees daarvoor het artikel ‘wat is de beste voeding voor mijn kat?’.

Bron: Dierenarts.nl
Foto: Pixabay

Facebook11
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us

Lees meer:

De verlatingsangst bij de hond

De verlatingsangst bij de hond

U hebt een (nieuwe) hond geadopteerd, maar stelt vast dat hij niet verdraagt om alleen …

Herfstwandeling en rommelmarkt bij Canina

Herfstwandeling en rommelmarkt bij Canina

Zondag, 21 oktober, is het weer tijd voor de herfstwandeling bij dierenasiel Canina. Natuurlijk de …

Monique Holleman - Opruimcoach - Opruimtips Noordernieuws.be

Zie de eettafel als een flexibele werkplek

Dit is misschien een vreemde vergelijking. Je eethoek als flexibele werkplek te zien, maar ik …