Voor kids - Zelf slime maken - (c) Noordernieuws.be - DSC_8961u90

Kinderhit: slijm maken!

Het is sinds enige tijd de grote rage bij kinderen: slijm maken. Dit klinkt onsmakelijker dan het is en ze zijn er uren zoet mee, plezier verzekerd!

Je moet maar op het idee komen! Neem doorzichtige knutsellijm en gooi daar een behoorlijke scheut van in een kom. Daarna voeg je scheerschuim toe om het luchtig te maken en dan goed roeren. Voeg een aantal druppels lenzenvloeistof toe (met borax!) en blijf roeren tot het loskomt van de kom. Naar gelang kun je nog druppels lenzenvloeistof toevoegen tot je de juiste mengeling hebt. Je kan in plaats van scheerschuim ook wasverzachter gebruiken of baking soda toevoegen. Er zijn heel wat variaties op. Komt het op je kleren? Geen paniek, je wast het zo uit. Is het eenmaal goed gemengd, dan blijft het nergens aan plakken. Ook niet aan je vingers, want je haalt het zo los.

Femke Rossie en Sophie Michielse uit Essen lieten zien hoe het moest en maakten van deze merkwaardige mengeling een substantie waar je uren mee bezig kunt zijn. Als volleerde pizzabakkers rolden en kneedden ze het slijm, vouwden het snel dicht om luchtbellen te maken, trokken slijmgordijnen en nog veel meer.

Als variatie kun je wat verf toevoegen, glitters en zelfs kraaltjes. Ben je even uitgekneed, dan doe je het in een doosje dat je luchtdicht af kunt sluiten. Na verloop van tijd kan het waterig worden, dan gooi je het gewoon weg en maak je weer nieuw slijm.

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook21
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!