Laatste nieuws:
Het voornemen van Sabina Nuchelmans - Halve marathon - (c) Noordernieuws.be - DSC_8948uc

Het goede voornemen van Sabina Nuchelmans

Een aantal weken geleden vroegen we wat uw goede voornemens voor 2018 waren. Een opmerkelijke was het goede voornemen van Sabina Nuchelmans: de Cloetta Halve Marathon van Roosendaal lopen.

Singelloop van Breda

Deze halve marathon is niet de eerste keer dat Sabina die uitdaging aan wil gaan. “Op 2 oktober 2016 liep ik de Singelloop van Breda. Een halve marathon is 21,1 kilometer en je moet binnen 2,5 uur binnen zijn. Ik heb er 2 uur en 17 minuten over gedaan.”

Trainen voor de halve marathon

“Ik trainde bij een sportschool, maar daar vond ik niet zoveel aan. Ook het constante binnen trainen vond ik niet leuk. Met een kennis ben ik toen in mei buiten gaan hardlopen. Toen we de 10 kilometer hadden gehaald, dachten we: kunnen we hier niet iets mee? Het idee kwam in ons op om de halve marathon te gaan lopen en daar zijn we voor gaan trainen. 3 keer per week: 1x per week lange duurloop, zo’n 15 a 16 kilometer, en 2x per week rond de 10 kilometer en daarbij interval trainingen.”

De uitdaging was enorm

“In september waren we klaar voor de Singelloop. Het was een enorme uitdaging en vlak voor de start waren we erg zenuwachtig. Het was ook nog eens vreselijk weer: koud, regen en wind. Maar je loopt je warm en dan gaat het eerste stuk vanzelf. Rond de 15 a 16 kilometer krijg je het wel even erg moeilijk, dan worden je benen zwaar en je wordt gewoon moe. Dan neem je een energiereep en wat te drinken en dan gaat het wel weer. Al is het wel moeilijk eten en drinken als je loopt te rennen.”

Cloetta Halve Marathon van Roosendaal

“Je krijgt ook veel energie van het publiek en de bandjes die langs de kant van de weg staan. Die kennis en ik zijn samen geëindigd en we waren supertrots! De moeheid voelden we pas toen we gingen zitten. Ondanks de moeheid heb ik die nacht niet kunnen slapen vanwege de energiestoot en de adrenaline, maar het was een geweldige ervaring. Helaas had ik vorig jaar te weinig tijd om te gaan trainen. Daarom is mijn goede voornemen voor dit jaar op 24 juni de Cloetta Halve Marathon van Roosendaal lopen!”

Hele marathon van Rotterdam

“Ik ben nu al aan het trainen in de sportschool en als het weer het toelaat 2x in de week buiten, dan ren ik 10 a 12 kilometer. Ik vind dat heerlijk en kan dan ook echt mijn hoofd leegmaken. Vooral in de herfst en het najaar is dat heerlijk om te doen. Mijn ultieme droom is uiteindelijk de hele marathon van Rotterdam te lopen. Maar dat zal mijn goede voornemen voor één van de komende jaren zijn!”

LW

Facebook16
Twitter
Follow Me
Tweet