Laatste nieuws:
NVA PLE Essen - Kieslijst kandidaten verkiezingen 2018 - Noordernieuws.be

Kandidatenlijst N-VA/PLE bekend

Tot nu toe moest de Essense kiezer het stellen met de naam Annemie Baeyaert(57) wat betreft de kandidaten van het kartel tussen N-VA en PLE. Maar vandaag komt de N-VA/PLE kandidatenlijst naar buiten.

Dirk Smout

De lijst van N-VA PLE zal worden getrokken door Dirk Smout (54). “Het samenwerkingsverband van de grootste partij van Vlaanderen, de N-VA, en van de lokale partij PLE die zeer sterke wortels in de Essense gemeenschap heeft, werkt al twaalf jaar perfect”, aldus Dirk Smout, “en dat vertaalt zich in een kandidatenlijst die meer dan ooit de hele gemeente weerspiegelt.”
Dirk Smout zelf heeft al 24 jaar ervaring in de gemeenteraad en hoopt deze ervaring in te kunnen zetten tijdens de komende legislatuur. Inzet is een veilig, leefbaar, welvarend en actief Essen in de praktijk.

Annemie Baeyaert

Op de nummer twee van de lijst vinden we de naam van onderneemster Annemie Baeyaert . Zij put haar ervaring onder anderen uit haar werk bij Kantoennatie en ResiGrass. Zij zet in op een gemeentebestuur met meer visie en durf. Daarbij kan gedacht worden aan een winkelkern en werken in het groen die wat haar betreft prioriteit moeten hebben.

Ervaring

Naast sterke nieuwe namen komen we bovenaan de lijst ook weer bekende namen die veel ervaring vertegenwoordigen. Zo staat Tom Bevers (46) op plaats 3 en vinden we ook de namen van Aane Somers (26) en Kevin Ooye (37) trug in de top 5 van de lijst. Ook de namen van Guy van den Broek (68), Robin Jacobs (34) en Bianca De Backer (42) hebben reeds ervaring binnen de Essense politiek. Zij staan ook op een verkiesbare plaats.

Nieuwe namen

Buiten het feit dat N-VA/PLE kan putten uit een brede groep ervaren kandidaten, zijn er naast de nummer 2 van de lijst, nog een aantal nieuwe kandidaten die zorgen voor vers bloed. Daarvan staat Sally Danssaert (27) op de 9de plaats, waarmee ook voor haar een zetel binnen de Essense gemeenteraad lonkt. Ook zelfstandig winkelier Peggy Verhaar(44) staat bij de eerste 10 kandidaten van de lijst. Enkele andere namen die we terugvinden zijn die van N-VA/PLE jongerenvoorzitter Kevin Speltincx (28). Jorne Rossen (21) is de jongste kandidaat die we tegenkomen op de kandidatenlijst. Ook de andere nieuwe namen komen uit alle lagen van de Essense gemeenschap, waarmee de partij duidelijk een groot deel van de Essense kiezer hoopt aan te spreken.

Samenwerking

De partij geeft aan in te zetten op samenwerking, waarbij ook naar elkaar geluisterd wordt. Iets waar de lijstduwer Geert Vandekeybus (47) zich voor wil hardmaken. Hij kijkt alvast uit naar een uitgestoken hand van de andere partijen.

De gehele lijst

Hieronder treft u de gehele lijst van alle 25 kandidaten van N-VA/PLE

 1. Dirk Smout (54), Horendonk
 2. Annemie Baeyaert (57), Wildert
 3. Tom Bevers (46), Centrum
 4. Anne Somers (26), Hoek
 5. Kevin Ooye (37), Horendonk
 6. Guy Van den Broek (68), Horendonk
 7. Robin Jacobs (34), Wildert
 8. Bianca De Backer (42), Centrum
 9. Sally Danssaert (27), Heikant
 10. Peggy Verhaar (44), Horendonk
 11. Kevin Speltincx (28), Wildert
 12. Jorne Rossen (21), Horendonk
 13. Tamara Henrard (38), Centrum
 14. Eliese Braat (21), Wildert
 15. Koen Hereygers (40), Centrum
 16. Bob Konings (50), Centrum
 17. Erwin Koevoets (44), Hoek
 18. Gerda Vandersnickt (62), Centrum
 19. Agnes Broos (51), Heikant
 20. Tim Duchêne (42), Horendonk
 21. Josée Van Doren (60), Horendonk
 22. Kirsten Van Houtven (36), Centrum
 23. Katrien Somers (41), Heikant
 24. Joris Brosens (32), Centrum
 25. Geert Vandekeybus (47), Wildert
Overpeinzingen

N-VA/PLE is een partij die al lange tijd vanuit de oppositiebankjes haar invloed probeert uit te oefenen in de Essense politiek. De laatste periode hebben zij dit met 9 mensen mogen doen. Dit betekent dat de partij een enorme groep kiezers achter zich weet. Tot op heden heeft dit nooit mogen resulteren in een plek binnen het bestuur van de gemeente. We zullen zien wat de partij doet bij komende verkiezingen van 14 oktober. Feit is dat de partij al die jaren steeds groter wordt. En wanneer de groei doorzet of de omvang gelijk blijft, zou het naar de kiezer toe logisch zijn dat de partij zich mag inzetten op bestuursniveau. Wanneer dit niet zo is, kan toch ook gesteld worden dat er een soort van Cordon tegen de partij is binnen de meerderheid van de de andere partijen van Essen. Het valt in ieder geval elke keer weer op dat het CD&V en N-VA/PLE buitengewoon met elkaar kunnen botsen. Stel dat de partij wil besturen is de kans groot dat sleutel ligt bij sp.a. Hoewel het huidige bestuur waarschijnlijk het liefst ziet dat alles blijft zoals het is.

VL

Facebook113
Twitter
Follow Me
Tweet