Laatste nieuws:
Jeff Hoeyberghs seksistisch Een narcistische minkukel klinkt beter!

Jeff Hoeyberghs seksistisch? Een narcistische minkukel klinkt beter!

Twee jaar geleden liet Hoeyberghs zich meer dan laatdunkend uit over vrouwen. En dat terwijl je geen krant kunt openslaan of je leest weer over verkrachtingen, aanrandingen, mishandelingen, stalken en vermoorden, … van vrouwen. De woorden van jongetje Hoeyberghs zal voor dat soort machtswellustelingen alleen maar een bevestiging zijn van hoe ‘goed’ ze bezig zijn. Immers, die vrouwen he, die vrouwen (nu ga ik Hoeyberghs citeren) zijn: ‘Lui, ze willen de privileges van de mannelijke bescherming en geld, maar ze willen hun benen niet meer opendoen. Je kan een vrouw niet als gelijke behandelen zonder haar slaaf te worden. Hij zei ook dat vrouwen niet geschikt zijn als wetenschapper en dat kinderen van alleenstaande moeders voor problemen zorgen. Daarmee zitten de gevangenissen, de psychiatrische instellingen en de afkickcentra vol.’ (bron HLN 4.1.2022) Hij deed dat want hij wilde zijn publiek, voornamelijk jonge mannen die vatbaar zijn voor extreme meningen, waarschuwen voor wat hen te wachten staat als ze niet goed opletten. (bron HLN 7.12.21).

Nu kan ik me een en ander voorstellen als ik jongetjes Hoeyberghs foto zie, want hij zal bij heel wat vrouwen het onderspit hebben gedolven en dat zal hem ongetwijfeld aan hebben gezet tot dit soort haatzaaierij, want dat is het. Ik zou zo eerlijk gezegd ook niet één vrouw weten die het met hem zou willen ‘doen’. Kijk, mishandelingen, verkrachtingen, aanrandingen, enzoverder, zijn puur vormen van onderdrukking, uitgevoerd door mannen die uitermate onzeker zijn van zichzelf en een zelfbeeld hebben dat lager is dan de gemiddelde w.c.drempel. Dus stel je voor dat een vrouw beter zou zijn dan zij! Nee, maar dat kan niet?! Laten we ze op hun gezicht slaan en verkrachten, dat zal ze een lesje leren, bij voorbaat al!

Ik heb eens gekeken op de Facebookpagina van genoemde ‘heer’ en zag met geamuseerde verbazing hoeveel mensen er voor hem opkomen. Ook vrouwen, die dus lui zijn, je niet als gelijke kunt behandelen, bla bla bla. Celstraf, nee zeg, dat is er echt over! Want ‘vrijheid van meningsuiting’, dat is onze grootste recht. Ja, natuurlijk.
Welnu, als die vrijheid van meningsuiting zo gewaardeerd wordt, daag ik bij deze jongetje Hoeyberghs uit, of anderen die het zo met hem eens zijn, om tijdens een lezing, voorzitten van een vergadering, weet ik veel, een plek in ieder geval waar het door heel veel mensen gehoord wordt, vergelijkbare uitspraken te doen. Maar dan het woord vrouwen te vervangen door de naam van een etnische minderheid, hij mag kiezen welke. Zullen we dan eens kijken wat er van die vrijheid overblijft? Of mag je het dan niet zeggen, maar van vrouwen wel? Heet zoiets niet meten met twee maten, discriminatie, bevorderen van geweld tegen… etc?

NN

Facebook45
Twitter
Follow Me
Tweet