Inez Rombouts, verantwoordelijke leefgroepen 3, 4, 5 en 6 in De Bijster

Inez Rombouts, verantwoordelijke leefgroepen 3, 4, 5 en 6 in De Bijster

Sinds juni 2020 ben ik als verantwoordelijke van de leefgroepen 3, 4, 5 en 6 aangesteld. Graag had ik me dan ook aan jullie voorgesteld en mijn voornaamste doelstellingen als leidinggevende toegelicht.

44 jaar geleden ben ik als Inez Rombouts de wereld beginnen te verkennen. Ondertussen heb ik zowel op privéterrein als op professioneel vlak mijn eigen parcours afgelegd.

Opleiding Verpleegkundige

Al snel wist ik dat mijn toekomst zich zou afspelen in de zorgsector. Met vol enthousiasme ben ik aan de opleiding Verpleegkunde begonnen. Tijdens mijn studie heb ik tweemaal stage gelopen in onze instelling, waardoor mijn interesse onmiddellijk was gewekt. Sinds 1998 ben ik als net afgestudeerde beginnen werken als verpleegkundige op leefgroep 6. Sindsdien is De Bijster als een rode draad door mijn professionele leven gelopen. Na 10 jaar heb ik me geëngageerd om huisbegeleider te worden van leefgroep 6. Sinds januari 2020 heb ik de stap gezet om verantwoordelijke te worden over leefgroep 5 en 6. De volgende stap was in juni 2020 waarbij ik mijn taak als verantwoordelijke uitgebreid heb naar leefgroepen 3, 4, 5 en 6.

Gezinssituatie

Mijn gezinssituatie speelt zich af in Westmalle. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, een zoon van 7 en een dochter van 10 jaar. Mijn vrije momenten vul ik graag in met mijn partner en onze kinderen. We gaan graag op uitstap, te voet of met de fiets. Ik geniet ervan om mijn gezin te verwennen met lekker eten. Wanneer ’s avonds de rust in huis is weergekeerd nestel ik me graag in de zetel met een boek. Onze vakanties brengen we meestal door in Frankrijk of aan onze Belgische kust.

Inez Rombouts, verantwoordelijke leefgroepen 3, 4, 5 en 6 in De Bijster2

Warme, huiselijke sfeer

In mijn functie als verantwoordelijke voor verschillende leefgroepen houd ik een aantal prioriteiten voor ogen. Hierbij wil ik in eerste instantie een omgeving creëren, die ervoor zorgt dat onze bewoners in een warme, huiselijke sfeer kunnen verblijven waar ze hun eigen gewoonten, hun originaliteit, hun normen en hun waarden kunnen behouden. Mijn deur zal altijd open staan voor bewoners, familie en vrienden. Verder staat duurzaamheid hoog op mijn prioriteitenlijst. Ondanks de vele besparingen vanuit de regering wil ik samen met mijn teams de best mogelijke weg afleggen om professionele, maar ook warme zorgen en veiligheid aan te bieden aan onze bewoners. Mijn taak als verantwoordelijke hierbij is het dagelijks motiveren en ondersteunen van de mij toevertrouwde personeelsleden. Dit wil ik trachten te bereiken door open communicatie met de verschillende leden van het team en mijn medeverantwoordelijken. Een productieve communicatie waarin alle partijen effectief het gevoel hebben dat ze open en eerlijk mogen spreken, er daadwerkelijk naar hen wordt geluisterd zonder oordelen of onderbrekingen, biedt ons een bredere kijk op verschillende mogelijkheden en oplossingen. Ik ben ervan overtuigd dat mensen die gehoord en gerespecteerd worden zich beter voelen, waardoor talent, motivatie en betrokkenheid een extra dimensie krijgen, nl. een optimale sfeer waarin mensen met dementie kunnen vertoeven en hun levenskwaliteit positief wordt beïnvloed.

Foto’s: Inez Rombouts

Inez Rombouts

Facebook164
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!