Laatste nieuws:
Grote opendeur Natuurvriendenhuis De Berk op 6 en 7 april

Grote opendeur Natuurvriendenhuis De Berk op 6 en 7 april

Na een ingrijpende opknapbeurt, zowel voor als achter de schermen, is vakantiedomein De (Nieuwe) Berk aan de Oude Baan klaar om een nieuw hoofdstuk te beginnen. In het weekend van 6 en 7 april pakt het Natuurvriendenhuis uit met een stijlvolle opendeur met tal van activiteiten.

Natuurvriendenhuis De Berk aan Oude Baan 110 heropent met grote opendeur op 6 en 7 april
Na een ingrijpende opknapbeurt, zowel voor als achter de schermen, is vakantiedomein De (Nieuwe) Berk aan de Oude Baan klaar om een nieuw hoofdstuk te beginnen. In het weekend van 6 en 7 april pakt het Natuurvriendenhuis uit met een stijlvolle opendeur met tal van activiteiten. “We hopen dat zoveel mogelijk Essenaren een kijkje komen nemen, want we willen de band met de gemeente meer dan ooit aanhalen”, zegt organisatiemanager Luc Bal.

“Er is de voorbije maanden heel hard gewerkt in en rondom De Nieuwe Berk. En dat was ook hoognodig. Het was dit of mogelijks de deuren sluiten. Dit konden we niet laten gebeuren”, vertelt Luc Bal. “De elf hotelkamers zijn recentelijk vernieuwd, maar voor de rest was er jarenlang niets gebeurd door de financiële moeilijkheden. De Berk was daardoor niet meer aangepast aan het Vlaamse logiesdecreet, dat toeristen een basiskwaliteit garandeert. Dat hebben we eerst in orde gebracht. Er zijn nu gescheiden plaatsen voor de residenten, caravans en tenten. Er kwam ook een afzonderlijke plaats voor mobilhomes, voorzien van een eigen stortbak voor hun chemische toiletten.”

Nieuwe herberg

De Berk is een heel mooi domein, maar het had een update nodig. We willen af van die vroegere jeugdherbergstijl en zetten ons nu in het segment van de betere verblijflogies. Mensen kunnen hier rustig genieten van de natuur en de omgeving, en van de extra services van eten en drinken. Er is zelf een leuke shop met geschenken en de meest nodig artikelen voor de trekkende toeristen. Uiteraard kunnen ook de buren in de shop terecht.”

Band met Essen aanhalen

De Nieuwe Berk wil zich meer dan ooit op Essen richten. “Met toeristen en residenten alleen komen we al ver, maar dit is voor ons niet voldoende”, beklemtoont Luc Bal. “Er was geen connectie meer met Essen. Het domein wil zich openstellen voor de lokale gemeenschap. De Nieuwe Berk wil een ontmoetingsplek worden waar inwoners, handelaars en verenigingen dagelijks kunnen komen eten en drinken, een feest organiseren of vergaderen. Vanaf april bieden we een uitgebreide gerechtenkaart aan. Onze herberg en shop zullen elke dag open zijn van 9.00 uur tot laat in de avond. Samen met dorpsgids Maria Gommeren hebben we een wandeling doorheen Essen uitgestippeld, met De Nieuwe Berk als start- en aankomstplek. Elke gast ontvangt een gratis wandelgids.”

Symbolisch openingsweekend

De Nieuwe Berk gaat in het weekend van 6 en 7 april officieel open met luid trompetgeschal. “We zorgen voor twee dagen plezier, met animatie voor groot en klein. We voorzien allerlei
optredens, wedstrijdjes, kortingsacties, wandel- en fietstochten, een tentoonstelling, een biomarkt, ruil- en verkoopstandjes, een foodtruck, kindergrime, een springkasteel… Noem maar op!
Doorlopend zijn er lekkere gerechten en belegde broodjes in onze herberg. En niet te vergeten: samen met het gemeentebestuur planten we een nieuwe berk. Symbolischer kan niet”, besluit Bal.

Bron: gemeente Essen
Foto: ©Google Streetview

Facebook19
Twitter
Follow Me
Tweet