Laatste nieuws:
Grootschalige hulpoefening op sportpark Kattegat

Grootschalige hulpoefening op sportpark Kattegat

Op de parking van het Sportpark Kattegat vond vandaag, dinsdag 10 oktober, een grootschalige hulpoefening plaats. Naast en honderdtal figuranten, waren de politie, brandweer, ziekenwagen, civiele bescherming en defensie daarbij betrokken.

Oefening Prometheus

In de oefening werd gespeeld dat er honderd leerlingen van drie middelbare scholen besmet waren met een jeukend poeder. Dat gebeurde tijdens een zogenaamde Colour Run, waarbij de deelnemers onderweg een gekleurd poeder over zich heen kregen. Blijkbaar was dit product besmet en bij terugkeer hadden de deelnemers klachten van jeuk en irritatie. Enkele deelnemers hadden ook ademhalingsproblemen. Daarop ontplooiden de civiele bescherming en defensie twee ontsmettingsstraten op de parking van het Kattegat. Daar konden de scholieren zich grondig ontsmetten. De leerlingen die niks mankeerden, werden met bussen overgebracht naar de Sporthal aan de Slijkstraat. Het gebruikte kleurpoeder is naar een laboratorium gebracht voor verder onderzoek.

Grootschalige hulpoefening op sportpark Kattegat2

Ludiek sportevenement

De Colour Run is een ludiek sportevenement waarbij de deelnemers zo’n vijf kilometer hardlopen. Onderweg waren er drie locaties waar ze werden bestrooid met een gekleurd poeder. Dit gebeurde ter hoogte van de brandweerkazerne, aan de Sporthal Slijkstraat en bij de finish. De brandweer heeft ook die locaties langs het parcours ontsmet. Aan de wedstrijd deden leerlingen van 15 tot 18 jaar mee van Atheneum Stassart en de technische school in Mechelen en van het Heilig Graf in Turnhout. Er waren nog volgende rondes van het sportevenement gepland, maar die werden tijdig geannuleerd.

Uiteindelijk zijn twee scholieren met ernstige ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis gebracht. Eén scholier was er minder erg aan toe. De overige scholieren konden na een grondige schrobbeurt terugkeren naar school. Hier is nog psychische hulpverlening voorzien.

Meer info: Dienst noodplanning – 03 690 46 20 – info@wuustwezel.be

Bron en foto’s: gemeente Wuustwezel

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook5
Twitter
Follow Me
Tweet