Laatste nieuws:
Gouden ei 2017

VZW vrienden van KLJ Hoek wint ‘het gouden ei’

Zoals elk jaar reikt de Essense jeugdraad ‘het gouden ei’ uit aan een persoon of beweging of groep mensen die zich het afgelopen jaar of jaren verdienstelijk hebben gemaakt op het vlak van het bredere jeugdbeleid of jeugdwerkbeleid.

KLJ Hoek

Dit jaar was het de VZW vrienden van KLJ Hoek die het gouden ei het meest hadden verdiend volgens de stemgerechtigden. KLJ Hoek is dan ook al jaren gekend voor de organisatie van de Waaifeesten, maar ze organiseren ook sportfeesten en jeugdkampen en andere activiteiten. Het is een actieve beweging die veel doet voor zowel de Essense jeugd als de gemeenschap. De afgelopen periode was KLJ Hoek ook gekend om de fondsenwerving van hun nieuwe jeugdlokaal dat gerealiseerd moet worden. Dit deden zij door bakstenen te verkopen zodat iedereen een bijdrage kon leveren aan de totstandkoming van het nieuwe jeugdlokaal.

Andere genomineerden

Naast vrienden van KLJ Hoek waren er ook drie andere genomineerden: Voetbalvrijwilliger Franky Nelen, Beatfarm organisator VZW Bonk en het Jeugd Rode Kruis.
Franky Nelen is al jaren nauw betrokken bij de jeugd van voetbalvereniging Excelsior Essen. VZW Bonk organiseert het Beatfarm festival waarmee zij een bijdrage leveren aan een mooi evenement voor de Essense jeugd. Het Jeugd Rode Kruis organiseert een jeugdkamp en andere activiteiten. Tevens zijn zij bekend om hun bijdrage aan de stickeractie en het jaarlijkse paasontbijt dat een begrip is geworden in Essen.

Essen is een gemeenschap waarin veel verschillende mensen en groepen hun steentje bijdragen aan een leefbare gemeenschap. Het is dan ook goed dat er middels ‘het gouden ei’ al sinds 1996 aandacht aan deze mensen en groepen wordt besteed, zodat zij die geven af en toe ook eens in het zonnetje gezet worden.

VL

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

 

 

 

 

Facebook16
Twitter
Follow Me
Tweet