Laatste nieuws:
GO! Erasmusatheneum Essen bouwt weinig bevolkte studierichtingen af
©Machteld Verrycken

GO! Erasmusatheneum Essen bouwt weinig bevolkte studierichtingen af

Het schoolbestuur van GO! Erasmusatheneum Essen besloot weinig bevolkte studierichtingen af te bouwen. De redenen zijn het beperkte aantal leerlingen, een te grote domeinkost en het beperkte studieaanbod.

In plaats daarvan heeft de school het vertrouwen dat ze met de uitrol een innovatief project het verschil kunnen maken. Er is reeds een 1 OK! én een 2OK! (B-stroom). Bovendien wordt de kans genomen om verder te bouwen op het veranderingstraject dat de basisschool heeft opgestart. De visie van GO! 2030 ondersteunt deze vernieuwing.
Dit besluit heeft uiteraard een verregaand effect op de inschrijving van leerlingen in sommige leerjaren. De school heeft de plicht om leerlingen hun graad te laten afwerken.

De school geeft een overzicht van de gevolgen voor de huidige leerlingen, per groep:
– 1OK! : deze leerlingen kunnen de eerste graad in 2OK! verder afmaken
– 2OK! : deze leerlingen kunnen op 01.09.2020 niet inschrijven in 3 verzorging-voeding, wél in de studierichting hout.
– 3 VV : deze leerlingen kunnen hun tweede graad op onze school afwerken
– 4 VV : deze leerlingen kunnen op 01.09.2020 niet inschrijven in 5 Verzorging
– 5 en 6 V: deze leerlingen kunnen tot en met hun 7de jaar hun studie verderzetten op onze school
– 3, 4, 5 en 6 H: deze leerlingen kunnen hun studies op onze school afmaken. De houtafdeling wordt niet afgebouwd maar zal, ten vroegste op 01.09.2021, fysiek (als vestigingsplaats van onze school) verhuizen naar GO! Kapellen. In tussentijd verandert er voor deze leerlingen niets.

Dit besluit heeft een grote impact op heel wat ouders en hun kinderen. Veel ouders kozen bewust voor een kleinschalige school in Essen. Hun kinderen zullen nu hoogstwaarschijnlijk uit moeten wijken naar een minder kleinschalige school, die veel verder weg is.

NN

Facebook268
Twitter
Follow Me
Tweet