Gezocht 40 vrijwillige brandweermannen mv

Gezocht: 40 vrijwillige brandweermannen (m/v)

Beschik jij over een flinke portie lef en voel je je geroepen om mensen te helpen? Dan is een vrijwilligersjob als brandweerman jou op het lijf geschreven!

Brandweer Zone Rand is momenteel op zoek naar 40 vrijwilligers voor alle brandweerposten in de zone. Dat zijn 21 gemeenten en 20 brandweerposten, waaronder Kalmthout.

De jobinhoud is ontzettend breed: van brand, ongevallen en het bevrijden van personen tot gaslekken of verdrinkingen, je wordt op alle vlakken ingeschakeld. Om je daarop voor te bereiden, kan je rekenen op een degelijke opleiding. Daarnaast kan je kiezen voor een specialisatie (chauffeur, meetploeg, duiker…).

Om een goede dienstverlening te kunnen garanderen, moeten vrijwilligers binnen 5 minuten na een oproep aanwezig kunnen zijn in een van de kazernes van Brandweer Zone Rand. Een lijst met adressen vind je op de website. Daarnaast is het belangrijk dat je je maximaal beschikbaar kan stellen voor interventies.

Concreet komt dat neer op minimaal 1 week op 4. Om in aanmerking te komen, moet je allereerst voldoen aan de toelatingsvoorwaarden. Daarnaast moet je slagen voor een vergelijkend examen én een eliminerend medisch onderzoek. Zodra Brandweer Zone Rand jouw kandidatuur ontvangen heeft, ontvang je een uitnodiging voor een mondelinge proef, die eind oktober of begin november doorgaat.

Voel jij je geroepen? Stel je dan kandidaat vóór zondag 20 oktober 2019. De documenten die je moet indienen voor je kandidatuur vind je op de website.

INFO: 03 369 64 04, http://www.brandweerzonerand.be/posten

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook91
Twitter
Follow Me
Tweet