Martine de Weerdt

Genieten van het leven

Gisteravond een kaartavond gehad met mensen die enorm om elkaar geven. De winnaars triomfeerden… De verliezers slikten moedig hun nederlaag, maar er werd geknuffeld bij afscheid.

Vandaag schijnt de zon, de ramen staan open en de frisse binnendringende zuurstof maakt de hangende katers verdraagzaam. ? Genieten van het leven noem ik dit, waarbij we even niet hoeven stil te staan bij de shit die ons tot bepaalde beslissingen verplicht.
Zoals bij een voetbalmatch bijvoorbeeld, tijdens die negentig minuten vergeet men alles. Ik noem het een vorm van brood en waterspelen, die de Romeinen reeds organiseerden om het volk rustig te houden. Dat men vervolgens met harde hand belastingen kwam incasseren om onder andere het Colosseum draaiende te houden daar lag het gepeupel tijdens de spelen niet van wakker. Er is niet zoveel veranderd dus, buiten het feit dat we na een verloren match ons duimpjes niet naar beneden kunnen draaien dan. En dat vind ik soms wel spijtig in mijn furie tijdens het supporteren…

Martine de Weerdt

Facebook107
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!