Laatste nieuws:
Gemeenteraad Essen - 28-8-2018 - (c) Noordernieuws.be - P1020054

Essense Gemeenteraad begint met schenking schilderij

Dinsdag 28 augustus kwam de Essense gemeenteraad weer bijeen. Dit was de eerste gemeenteraad na de vakantieperiode.

Voor de aanvang presenteerde Jokke Hennekam met trots een schenking van een schilderij, afkomstig van de hand van Albert De Deken (1915-2003), dat werd geschonken door de erfgenamen van professor De Deken. De kunstschilder en oud-professor aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen had een tweede verblijf in Essen. Het “Zicht op Horendonk” behoort nu tot de kunstcollectie van de gemeente Essen.

Schilderij Albert De Deken, professor

Agendapunten

De gemeenteraad van 28 augustus verliep vrij rustig. Er wat wel wat gediscussieerd over de onderwerpen die op de agenda stonden, maar dat leidde niet tot tegenstemmen. Enkele punten waren de aanpassing van de statuten van het beleid van KINA, dat middels een verlenging van 30 jaar werd goedgekeurd. Olympic Essen kan aanspraak maken op een doorgeeflening voor het realiseren van kleedkamers. Voor de loopbrug over de Postbaan werd uiteindelijk een concessie van 20 jaar akkoord bevonden. Over dit laatste onderwerp werd wel wat gediscussieerd ten aanzien van het jaarlijkse bedrag dat de concessiehouder moet betalen. De burgemeester geeft aan dat dit gebeurd is op gelijkaardige concessies.

Diverse andere onderwerpen

Andere onderwerpen op de agenda hadden te maken met begrotingen en infrastructuur. Tijdens de rondvraag kwamen nog wat dingen naar voren. Zoals dat de hinder van de werken bij Over d’Aa zo nu en dan erg groot is voor de omwonenden. Maar ook de hoogte van de nieuwe weg en de schade aan de omleidingswegen, die gevaarlijk beginnen te worden voor het verkeer. Opvallend waren punten van Brigitte van Aert. Onder andere suggereerde zij om te kijken of zwerfafval teruggedrongen kan worden door de containerplaatsen op te pimpen. Zodat mensen meer geneigd zijn om deze netjes achter te laten.

Al met al verliep deze gemeenteraad zonder al te veel opmerkelijke zaken. De laatste gemeenteraad voor de verkiezingen is op dinsdag 25 september.

VL

Facebook9
Twitter
Follow Me
Tweet