Gemeente zet ook buurtinfobrieven in om bevolking te informeren

Gemeente zet ook buurtinfobrieven in om bevolking te informeren

Op woensdag 18 en donderdag 19 maart krijgen alle Essenaren een brief van de gemeente in de bus met informatie over het coronavirus. Zo willen we ook mensen informeren die niet mee zijn met de digitale kanalen.

Het nadeel van de brieven is dat er tussen het schrijven van de tekst en het verdelen van de brief enkele dagen tijd zit. Daardoor is het mogelijk dat sommige informatie niet meer juist is. Zo staat er in de brief dat het recyclagepark nog open is. Ondertussen is dat niet meer het geval. Het gemeentehuis is nog wel geopend, maar er is nu een minimale dienstverlening. Klik hier voor meer informatie over de minimale dienstverlening.

Geen Essen Info in april

Het gemeentelijk magazine Essen Info zal in april niet verschijnen. De tijd tussen het schrijven van de artikels en het verschijnen van het blad is te groot. Er zou te veel foute informatie in staan. Bovendien is de kans groot dat de maatregelen langer duren dan 5 april waardoor heel wat activiteiten zullen worden geannuleerd. Daarom kiezen we ervoor om regelmatig een nieuwsbrief te versturen naar heel de bevolking met zo recent mogelijke informatie. We raden zoveel mogelijk aan om de officiële kanalen te gebruiken: www.info-coronavirus.be en www.essen.be/coronavirus.

Alleen essentiële dienstverlening in het gemeentehuis en OCMW-gebouw

Vanaf 18 maart om 12.00 uur gelden er weer strengere maatregelen in heel het land. De gemeente werkt nu met een minimale dienstbezetting om besmetting te voorkomen.

Wat betekent deze minimale dienstbezetting voor de Essenaar?

-Enkel de balies van Burgerzaken (gemeentehuis) en de Sociale Dienst (OCMW-gebouw) zijn nog bereikbaar voor essentiële zaken. De gemeentelijke gebouwen zijn niet langer vrij toegankelijk.
-Bezoekers kunnen zich aanmelden via de vaste deurbel met parlofoon tijdens de openingsuren. We vragen stellig om alle niet-essentiële bezoeken uit te stellen. Probeer zoveel mogelijk af te handelen via het digitaal loket.
Naar het digitaal loket

Andere gemeentelijke dienstverlening

Toegankelijk
-Gemeentehuis: Door de afgekondigde veiligheidsmaatregelen, schakelt het gemeentebestuur van Essen over op een beperkte dienstverlening.
-Enkel de balies van Burgerzaken (gemeentehuis) en de Sociale Dienst (OCMW-gebouw) zijn vanaf woensdag 18 maart 2020 nog bereikbaar voor essentiële zaken. De gemeentelijke gebouwen zijn niet langer vrij toegankelijk. Bezoekers kunnen zich aanmelden via de vaste deurbel met parlofoon. We vragen stellig om alle niet-essentiële bezoeken uit te stellen. Probeer zoveel mogelijk af te handelen via het digitaal loket.
-OCMW-gebouw: dienst Zorg en dienst Welzijn bereikbaar voor essentiële zaken.
-Sportpark: hou voldoende fysieke afstand (minstens 1,5 meter)

Gesloten
-Bibliotheek
-Sporthallen, skatepark, buurtspeelpleintjes
-Gemeenschapscentra
-Recyclagepark
-Musea
Toeristisch kantoor VVV De Tasberg
-Polikliniek
-Lokaal dienstencentrum: Ook de warme maaltijden kunnen hier niet meer gegeten worden. We beseffen dat sommige mensen hier toch afhankelijk van zijn. Heb je hier nood aan, neem dan contact op met het dienstencentrum. Zij blijven bereikbaar via telefoon of mail (03 663 69 04 of gasthuis@ocmw.essen.be)
Nog vragen?

Bel het gemeentehuis op 03 670 01 30 of mail naar info@essen.be
Bel het OCMW op 03 690 05 50 of mail naar info@ocmw.essen.be

Meer informatie over het coronavirus via www.essen.be/coronavirus

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook40
Twitter
Follow Me
Tweet