Laatste nieuws:
Gemeente Essen verwelkomt nieuwe bewoners

Gemeente Essen verwelkomt nieuwe bewoners

Zondag, 5 januari, mocht de gemeente Essen een tachtigtal nieuwe inwoners verwelkomen in het gemeentehuis. In totaal werden er 544 gezinnen aangeschreven. In totaal zijn we nu met 19.112 Essenaren.

Hartelijke ontvangst

De nieuwe inwoners werden hartelijk ontvangen in de raadszaal en kregen een consumptiebon ter waarde van 2,50 euro, waarmee ze op het Heuvelplein iets konden drinken of eten bij de verenigingen. De burgemeester hield een welkomstspeech, waarna ze een promotiefilm te zien kregen van onze gemeente. Jokke Hennekam gaf de nieuwe inwoners een spoedcursus Essens en de mensen van de Heemkundige Kring gaven sommige nieuwe Essenaren een rondleiding in het Gerard Meeusenmuseum (zolder gemeentehuis).

Nadien konden ze samen met alle andere Essenaren genieten van muziek, eten en drinken op het Heuvelplein. Elke nieuwe inwoner kreeg een appelboom in een mooie geschenkverpakking mee naar huis .

De gemeente vermeldde op een kaartje de persoonlijke boodschap:

Welkom in Essen!
We zijn blij dat je naar onze mooie gemeente bent verhuisd. Graag schenken wij je deze appelboom. Zo kan je ook later de lekkere vruchten plukken van de goede beslissing die je hebt genomen. Heb je zelf geen plaats voor een boom, maak er dan iemand uit je buurt blij mee. Je gebuur zal aangenaam verrast zijn!

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook69
Twitter
Follow Me
Tweet