Ga aan de slag met een topstuk in het Suske en Wiske Museum

Ga aan de slag met een topstuk in het Suske en Wiske Museum

Op zondag 19 november vindt de volgende editie van Kunstendag voor Kinderen plaats met als thema ‘topstukken’. Kom naar het Suske en Wiske Museum en ontdek Vandersteens eerste album Rikki en Wiske in Chocowakije.

240 zwart-wit stroken

De avonturen van Rikki en Wiske is het eerste stripverhaal uit de reeks, die nadien Suske en Wiske werd. Het verhaal werd vanaf maart 1945 gepubliceerd in de krant De Nieuwe Standaard, in 240 zwart-wit stroken. Elke dag verscheen er één strookje, waarbij de lezer aan het eind van elke aflevering nieuwsgierig werd gemaakt naar het vervolg. Tijdens Kunstendag voor Kinderen ga je zélf aan de slag met enkele van deze strookjes. Je verzamelt ze aan de hand van het beantwoorden van leuke vragen uit Rikki en Wiske in Chocowakije. Zo ontdek je, net als kinderen vroeger, Willy Vandersteens allereerste album. De oude kranten, waarin de eerste strookjes uit dit verhaal verschenen, kan je bekijken in een mini-tentoonstelling.

Kunstendag voor Kinderen is gratis en hoef je niet te reserveren. Wil je deze dag combineren met de Striptoer? Dat kan, maar deze dien je wel te reserveren via www.suskeenwiskemuseum.be. De Striptoer is betalend en start op vaste uren: 10:00, 12:30 en 15:00.

Adres: Beauvoislaan 98, 2920 Kalmthout

Bron en foto: Provincie Antwerpen

Facebook36
Twitter
Follow Me
Tweet