Fotowedstrijd Kan jij de stilte in het Grenspark in beeld vatten

Fotowedstrijd: Kan jij de stilte in het Grenspark in beeld vatten?

Vakantie in eigen land: een mooie staycation tip!

Grenspark Kalmthoutse Heide organiseert een fotowedstrijd deze zomer. Met deze wedstrijd willen we de aandacht vestigen op de status van het 3-sterren Stiltegebied. Deze wedstrijd legt visueel de link tussen natuur- en stiltebeleving en biedt een kans aan de vele fotografen die het Grenspark opzoeken om hun beste beelden te delen met een ruimer publiek.

Martin Groffen (Voorzitter Grenspark Kalmthoutse Heide): “De vakantie is voor veel mensen begonnen, die in eigen land blijven deze zomerd. Het is voor ons het ideale moment om nu onze fotowedstrijd te lanceren. We willen de kwaliteit van het gebied mooi in beeld brengen. We zien heel vaak fotografen in het gebied en we zijn erg benieuwd naar hun mooiste beelden. Trek dus zeker het gebied in deze zomer en vergeet je fototoestel niet. Fotografeer wel op een verantwoorde wijze: verstoor zo min mogelijk de natuur door op de wandelpaden te blijven.”

Deze fotowedstrijd neemt de meerwaarde van stilte in het Grenspark als vertrekpunt. Daarvoor zijn vier categorieën opgesteld. Ze overlappen deels, maar leggen toch telkens een andere nuance en creëren zo een extra uitdaging voor de fotograaf. Op de Stiltedag van 25 oktober presenteren we de mooiste inzendingen en maken we de winnaar per categorie bekend. https://grensparkkalmthoutseheide.com/stiltedag-2020/

Stilte en mens

Mensen hebben af en toe nood aan stilte. Veel bezoekers van het gebied hebben ook de grootste waardering voor de stilte die heerst in Grenspark Kalmthoutse Heide.

Stilte en gezondheid

Natuur en gezondheid gaan hand in hand. Talloze onderzoeken hebben dit al aan het licht gebracht en tijdens de maatregelen in verband met Covid-19 hebben veel mensen ook de stilte en de natuur opgezocht voor een verkwikkende wandel- of fietstocht.

Stilte en landschap

Grenspark Kalmthoutse Heide biedt een grote diversiteit aan landschappen. Elk landschap vertelt op een andere manier een verhaal.

Stilte en natuur

De natuur is niet altijd stil. Denk maar aan het kwaken van kikkers, de wind die soms dreigend door de bomen ruist, vogels die van zich laten horen. Toch is dat alles niet storend, maar deel van de stilte die we als mens ervaren in Grenspark Kalmthoutse Heide.

Bekijk hier het volledige wedstrijdreglement. https://grensparkkalmthoutseheide.com/reglement-fotowedstrijd-stilte-in-het-grenspark-2020/

Klik hier voor het inzendformulier. https://grensparkkalmthoutseheide.com/fotowedstrijd

Bron en beeldmateriaal: Grenspark Kalmthoutse Heide

Facebook46
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!