Ferm Wildert - Creadag - (c) Noordernieuws.be 2023 - HDB_8858u70

Ferm Wildert is ferm bezig!

Ferm Wildert bestaat 101 jaar en heeft ongeveer 145 leden, waarvan de jongste 23 is en de oudste in de 90. Maandag 5 juni werd een creadag georganiseerd, waar enthousiaste leden zich meteen voor inschreven.

Veel activiteiten voor alle leeftijden

“We organiseren veel activiteiten”, vertelt Gitte. “Feestjes, kooklessen, uitstappen en weekendjes weg, creatieve activiteiten, bingo, bowling, Happen en trappen (vergelijkbaar met de Pruuverskesroute), … Maar het belangrijkste is dat we veel plezier maken. Ook organiseren we activiteiten samen met andere afdelingen van Ferm in Essen. Als je lid bent kun je ook bij andere afdelingen terecht om deel te nemen aan activiteiten. Tevens worden er ideeën uitgewisseld, die gericht zijn op alle leeftijden. We merken dat er steeds meer jongere mensen geïnteresseerd zijn, vooral in verband met creatieve activiteiten. Daarom organiseren we kinderworkshops tijdens de schoolvakanties, behalve in de zomer, omdat dan veel gezinnen met vakantie zijn. Een keer in de maand is er een crea avond, maar er is vraag om dit vaker te doen.”

Ferm Wildert is ferm bezig!5
Lucienne in haar prachtige, zelfgehaakte vest
Creadag voor haken

“Op Facebook zag ik een keer een creadag voor haken”, vertelt Lucienne. “Dat vond ik een heel leuk idee en heb het aan het bestuur voorgesteld, die er enthousiast op reageerde. Er werd besloten om dit op maandag 5 juni te doen. We hebben een superleuke groep, eigenlijk zijn we allemaal vriendinnen, en verheugen ons op de activiteiten, net als op deze dag. Deze creadag willen we nu elk jaar organiseren en misschien zelfs een weekend met nog andere activiteiten, zoals een leuke wandeling. Maar die plannen moeten nog uitgewerkt worden.” ”Voor deze dag heb ik zelfs mijn vakantie verzet”, zegt een enthousiaste Sabrina. “Ik vond het te leuk om het te moeten missen.”

Trots

De leden gingen ondertussen verder met hun mooie haakwerken. Cindy: “Ik haak zelf nog niet zo lang en ben daarom nog een leek. Dus ik haak beestjes met een beperking, maar ze zijn wel lief. Ik ben er trots op, want ik heb ze zelf gemaakt en mijn dochtertje vindt ze geweldig!”

Ferm Wildert is ferm bezig!4

Goodiebag

Aan het eind van deze meer dan gezellige en creatieve dag werd de leden verrast met een goodiebag, gevuld door ondernemers van Wildert en Essen en handwerkwinkels in de buurt. Een leuke kers op de geweldige cake!

Alle activiteiten met sfeerfoto’s kan je bekijken op de Facebookpagina en Instagram.

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook127
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!