Laatste nieuws:
Expositie 'C’est la vie' in Kapellen
Suzana Jovanovic

Expositie ‘C’est la vie’ in Kapellen

Na meerdere succesvolle exposities in het museum Markiezenhof, galerie Arsis in Bergen op Zoom en op diverse locaties in Putte dit jaar, heeft Putse kunstenares Suzana Jovanovic weer besloten om zelf een tentoonstelling te organiseren, deze keer bij Expog – het Oud Gemeentehuis in Kapellen.

Surrealistische stijl

Suzana is bekend door haar surrealistische stijl en het afbeelden van psychologische – mythologische verhalen en bij velen door haar deelname aan de eerste seizoen van TV wedstrijd Project Rembrandt, waar ze haar mooie plek in finale heeft bemachtigd. Ineens was er veel animo voor schilderlessen.

Kleinschalige schilderschool

In februari 2020 heeft Suzana de deuren van haar kleinschalige schilderschool mogen openen. “Mijn lessen zijn op hoog niveau, maar naast lessen aan sommige afgestudeerden van de Academie, geef ik ook les aan beginners. De resultaten zijn altijd geweldig en binnen een korte tijd haalbaar.” Af en toe geeft Suzana een workshop realistisch schilderen binnen drie uur, waar alle deelnemers tot prachtige resultaten komen. “Ik ben heel efficiënt in lesgeven en kan iedereen succes garanderen, zolang ze de gegeven instructies volgen.”

Mooie en diverse expositie

Deze mooie en diverse expositie begint op zaterdag 4 november van 13:30 tot 17:00. Deze keer heeft Suzana Magda Bastiaanse uitgenodigd met haar prachtige aquarelwerken, José van der Wegen met haar (foto)grafie(k), de beeldhouwer Henk Nolten met zijn sensuele beelden en als gast kunstenaar de New Yorkse Benjamin Casiano. De vernissage wordt begeleid door live muziek, lekkere hapjes en drankjes. Suzana Jovanovic zal tijdens deze expositie meer van haar nieuwe realistische olieverf schilderijen tonen, waaronder de serie waaraan ze recent begonnen is: ‘Moja Srbija’.

Workshop realistisch schilderen

Op woensdag 8 november organiseert Suzana een workshop realistisch schilderen. Tussen 11:00 en 14:00 leert Suzana je kunstjes en trucjes om binnen paar uur een mooi schilderij te toveren.
Geïnteresseerden mogen een mail sturen naar: suzanasjuart74@gmail.com

Expositie 'C’est la vie' in Kapellen
Magda Bastiaanse
Magda Bastiaanse

Magda Bastiaanse, woonachtig in Nederlands Putte, voelt zich van jongs af aan verbonden met alles wat groeit en bloeit. Botanisch schilderen is voor haar een passie en het gedetailleerd schilderen van bloemen en planten doet ze graag. Aquarelverf vindt ze zelf het mooiste medium om de structuur en tederheid van bloemen en planten te kunnen weergeven. Haar werkwijze is, om laag per laag met heldere kleuren op papier een aquarel op te bouwen, zodat er een botanisch kunstwerkje ontstaat, dat ze graag deelt op tentoonstellingen. Sinds dit jaar is ze werkend lid bij de Vereniging van Botanische Kunstenaars België, waar ze zich nog meer kan ontplooien op gebied van botanische kunst. Verder heeft ze al aan verschillende exposities meegedaan in Nederland en België.

Expositie 'C’est la vie' in Kapellen

José van der Wegen

Al vanaf dat José een klein meisje was, hield ze van tekenen. Dat deed ze vooral in haar vrije tijd, maar later ging ze naast haar werk naar de Academie St. Lucas in Kapellen. Ze koos hier uiteindelijk voor de richting Vrije Grafiek. Door gezinsuitbreiding kon ze haar opleiding niet afronden, maar tussen de drukte van haar werk als journaliste en haar gezin door, probeert ze tijd te vinden voor het beoefenen van de grafische kunst. Ze maakt vooral linosnedes, omdat ze het fijn vindt het materiaal onder haar handen te zien veranderen. Naast linosnedes maakt ze ook ander grafisch werk en is ze actief op fotografisch gebied, met onder meer cyanotype.

Expositie 'C’est la vie' in Kapellen2

Henk G. Nolten

Henk G. Nolten (1945) is autodidact, die bij verschillende beeldhouwers lessen volgde. Op deze manier werkte hij aan zijn vaktechnische en creatieve ontwikkeling. Door zijn talent en gedrevenheid heeft hij zijn werk op steeds hoger plan gebracht. Beeldhouwen is voor hem een noodzaak geworden, waarbij hij zijn gedachten en gevoelens vorm geeft in diverse soorten natuursteen. Met name het werken met een zachte Nederlandse steensoor, zoals mergel, geeft de mogelijkheid om de grenzen van nut en mooi te zoeken in bruikbare objecten. In de experimenten met het bewerken en verduurzamen van het oppervlak van de kwetsbare mergel, verloochent hij zijn chemische achtergrond niet. Bovendien bieden ze extra ruimte voor creatieviteit. De torsen die hij maakt balanceren op de grens van abstractie en realisme. Ze getuigen van een grote liefde voor het onderwerp en de verstilde bewegingen in zacht gebogen lijnen geven een lichtheid aan het zware materiaal steen. Beelden van Henk G. Nolten zijn verkocht in binnen- en buitenland, waarvan een aantal in opdracht. Exposities waren er in Retie, Den Haag en Breda. Permanent zijn er beelden te zien in zijn galerie en beeldentuin in Putte.

Expositie 'C’est la vie' in Kapellen
Marjan van Rooij-Koreman en Jan Verswijveren
Marjan van Rooij-Koreman en Jan Verswijveren

Marjan van Rooij-Koreman is Dwarsfluitist en djembeespeler, ze speelt dwarsfluitpartijen en djembeeritmes bij de liedjes van Jan. Marjan speelde jarenlang dwarsfluit in het Streekorkest Fravino en speelt de afgelopen jaren Djembee in de ritmegroep Tam Tam Fola d’Afrique.
Jan Verswijveren, zanger-liedjesschrijver, schrijft en zingt met eigen gitaarbegeleiding luisterliedjes in onze eigen taal. Hij heeft bij de opening van de ‘Hete vuren’ tentoonstelling zijn passende lied ‘Open vuur’ gebracht. Op YouTube zijn naast ‘Open vuur’ nog te beluisteren, zoals ‘Vragen aan mijn engel’, ‘Charme van de zee’, ‘Fietsen’ en ook het door Jan op muziek gezette gedicht van Anton van Duinkerken ‘De Zoom’.

Praktische informatie

Openingsuren:
• Vernissage zaterdag 4 november tussen 13:30 – 17:00
• Van zondag 5 november tot en met maandag 20 november open tussen 12:00 – 17:00 en de laatste openingsdag is dinsdag 21 november tussen 11:00 – 13:00
Adres: Antwerpsesteenweg 2, 2950 Kapellen, België

Website van Suzana Jovanovic: https://www.suzanajovanovic.com/
Instagram: https://www.instagram.com/suzana_sju_art_official/

Sponsor: Van Nijnatten Fiscaal Advies

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet