Laatste nieuws:
Essen in top 10 diervriendelijkste gemeenten

Essen in top 10 diervriendelijkste gemeenten

Essen staat als diervriendelijke gemeente op de vierde plaats in de lijst ‘Kiezen voor dieren’, een peiling van dierenrechtenorganisatie Gaia.

Diervriendelijke gemeente: Dierenwelzijn op de eerste plaats

“Blij te horen dat we goed op weg zijn om dierenwelzijn op de agenda te plaatsen. Hondenloop- en speelzones, zwerfkattenbeleid, … We maken er werk van. Maar, er is ongetwijfeld nog een lange weg te gaan!”, zegt schepen van dierenwelzijn Helmut Jaspers. “Dieren zijn geen voorwerpen. Daarom is er sinds 2013 een schepen voor dierenwelzijn. Er werd met de hulp van vrijwilligers een zwerfkattenbeleid opgezet. Intussen werden al ruim 80 katjes gesteriliseerd of gecastreerd en behandeld tegen ziekten. Zo pakten we de overlast van zwerfkatten aan én beperken we op termijn ook op een diervriendelijke manier de populatie zwerfkatten.”

Hondeloopzones druk bezocht!

“In de Wildertse Duintjes kwam er een eerste hondenloopzone van maar liefst 2 hectare. Ook het Statieboske kreeg een druk bezochte hondenloopzone en in het Hemelrijkpark werd een grote hondenspeelzone ingericht. En, wanneer je verhuist, geeft de dienst burgerzaken je alle info over het aanpassen van de identiteitskaart/chip van je huisdier. Intussen werd een bosje aangekocht ter hoogte van de Kraaienberg om ook daar een hondenloopzone te maken. Via EssenInfo en de gemeentelijke communicatiekanalen sensibiliseren we mensen over dierenwelzijn, vuurwerk, huisdieren en warm weer, …”

Bron: sp.a Essen
Foto: Pixabay

Facebook28
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us

Lees meer:

26/10 Eén dag tegen woninginbraken

26/10 Eén dag tegen woninginbraken

In België worden meer dan 6 inbraken geregistreerd per uur! Ontdek wat je moet doen …

CD&V en sp.a blijven elkaar komende zes jaar trouw

CD&V en sp.a blijven elkaar komende zes jaar trouw

Hoewel de verkiezingsuitslag van afgelopen zondag vele Essenaren deed hopen dat er op politiek vlak …

Verkiezingsuitslag lastig voor onderhandelingen coalitie Essen

Verkiezingsuitslag lastig voor onderhandelingen coalitie Essen

Essen lijkt tot op het bot verdeeld met de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 …