Autocross Minderhout 2021 - The Claydiggers

Eerste autocross in Minderhout na 2 jaar!

Afgelopen zaterdag was er een autocross in Minderhout. Door de invoering van de covid safe pass was dit de eerste cross voor ons onder volledig normale omstandigheden na 2 jaar! Wij van autocrossteam The Claydiggers hadden in samenwerking met Offroad racing team een dagvullend programma samengesteld met vooral sensatieklasses. Met meer dan 80 auto’s in de verschillende klasses was er erg veel belangstelling. Hieronder een kleine samenvatting van deze dag.

Kidscross

Eerst was het de beurt aan de allerkleinsten die op hun eigen quadje of crossmotortje de baan al eens mochten verkennen. Hier was bijzonder veel belangstelling voor met zo’n 30 kidscrossertjes die hier altijd heel veel plezier aan beleven.

3-wielers

Als 2de was het aan de 3-wielers. Dit is een reeks met auto’s die achter de voorstoelen doorgezaagd werden waarna er een extra wiel achter gemonteerd wordt. Deze klasse is steeds erg spectaculair om te zien omdat deze bij een inschattingsfoutje makkelijker overkop gaan. Uiteraard zijn deze extra verstevigd zodat zij er tegen kunnen.

Duos

Als 3de klasse stonden de Duos klaar. Deze autos zijn aangepast en worden bestuurd met 2 piloten. Hierbij moet 1 piloot sturen, de andere gas geven, remmen en schakelen.

Bangerstox

Wanneer de duo’s het parkoers verlaten hadden was het de beurt aan het zwaardere geschut. Eerst kwamen de bangerstox op de piste. Dit is een ‘lichtcontact’ klasse waar het enkel toegelaten is om auto’s rond te zetten, zwaar contact is hier niet toegelaten.

Bangers

Waar wel alle contact toegelaten is zijn de Bangers die als laatste reden en zorgden voor de spreekwoordelijke klap op de vuurpijl.

Bovenstaande reeksen rijden allemaal voor een dagklassement op de cross zelf, maar over het hele jaar ook onder jaarklassement bij ACT The Claydiggers.
Eind november zal er een prijsuitreiking plaats vinden om de kampioenen te huldigen. Als organisatie willen wij daarom nog alle rijders, toeschouwers, vrijwilligers en al onze sponsors bedanken! Zonder al deze mensen zou dit niet mogelijk zijn.

Bent u nu zelf geïnteresseerd geraakt om te komen kijken op 1 van onze crossen of zelfs eens mee te rijden? Er is meer info te vinden op onze Facebookpagina van ACT The Claydiggers.

Tekst: Roeland Govers
Foto’s: Mark Derrix PEWI.NLAlarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!